כעת, לאחר שעסקתם בנושא קידום האתרים בעצמכם מזה זמן מה, אתם מגלים שלא משנה כמה קשה תעבדו ותנסו, האתר שלכם כלל לא עולה בדירוג וניסיונכם לבצע אופטימיזציה של האתר עבור מנועי החיפוש השונים גוזל מכם זמן רב ויקר אשר בא על חשבון שאר המטלות שלכם. אם זהו המקרה שלכם, אולי הגיע הזמן לשקול לשכור את שירותיה של חברה לקידום אתרים שתבצע את העבודה עבורכם. המבחר של חברות הקידום בשוק הוא עצום ולכן לא תוכלו להתלונן שאין מבחר או מצד שני בגלל שיש כל כך הרבה חברות קידום האם כולן באמת אמינות?
לומר שאין חברות קידום אתרים אמינות היא למתוח את האמת. נכון, אולי יש הרבה הונאות בתחום וחברות קידום “חאפריות”, אך אם תדע בדיוק מה לחפש, הסיכון בשכירת חברת קידום רמאית, פוחת. כמובן שעדיף להיות בעל ידע כלשהו בתחום קידום האתרים וכך לאתר בקלות יתרה אם ההבטחות שניתנו לכם על ידי החברה מציאותיות או לא. אך גם אם אתם לא בקיאים ברזי קידום האתרים להלן מס’ נקודות אשר יעזרו לכם בבחירת חברת הקידום הנכונה עבורכם:
• האם הם מבטיחים לכם להיות 1# בדירוג? אם כן, יש לכם סיבה מספיקה לפקפק באמינותם וביכולתם. אף אחד לא יכול להבטיח לכם להיות ראשונים בדירוג של גוגל, גם אם מילות המפתח בתחום שלכם אינן תחרותיות.
• תקבלו המלצות מחברים, קולגות ושותפים עסקיים ועוד. אין חכם כבעל ניסיון, המלצות מהקרובים אליכם יוכלו להעיד על אמינותה של החברה.
• תשאלו בפורומים. יש הרבה מאוד פורומים אמינים ופופולאריים ברשת העוסקים בנושא. תשקלו לשאול באמצעות הפורומים את הגולשים המנוסים והותיקים לגבי אמינותה של החברה שקיבלתם עליה המלצה. יחד עם זאת, עליכם לקחת בחשבון שלא כל הגולשים בפורומים השונים הם אנשים אמינים בעצמם, ולכן כל המלצה או דיס המלצה צריכה להילקח בעירבון מוגבל.
• תגגלו את שם החברה. אם החברה ידועה כרמאית, מרבית הסיכויים שתוכלו לעלות על כך באמצעות חיפוש זריז בגוגל. יחד עם זאת, היעדר פרסום שלילי אינו מעיד על יעילות החברה ועל אותו משקל, מס’ דעות שליליות אינו מעיד על החברה כגרועה.
• תבדקו את האתר של חברת הקידום עצמה. אם הדירוג של האתר נמוך, זה מצביע על כך שהם בעצמם לא ביצעו אופטימיזציה נכונה ויעילה עבור האתר שלהם ולכן לא שווה בכלל לשכור אותם.
• תשאל את נציגי החברה לגבי מילות המפתח שעליהם הן מקודמות. בדומה לסעיף הקודם, אם מילות המפתח שהם מקדמים לגבי עצמם לא מעלות אותם בדירוג, בהחלט ניתן להסיק שלא מדובר בחברה מקצוענית כפי שהם מציגים את עצמם.
• האם החברה משתמשת בהגשות אוטומטיות? אם כן, תתרחקו מהחברה כמו מאש, המשמעות בשימוש בהגשות אוטומטיות היא קבלת קנסות והורדה של האתר מהאוויר הווירטואלי.
• האם החברה משתמשת בקידום “שחור”? עליך להבין מראש מהו קידום שחור לפני שתוכל לשפוט האם החברה שמולך משתמשת בטריקים הללו.
• מהיכן החברה אוספת קישורים אחוריים? קישורים כידוע הם מאוד מאוד חשובים לצורך הצלחת קידום האתר ולכן מקור הקישורים הוא מאוד חשוב, אם מדובר באתרים גרועים, הקנסות שתקבלו הם אדירים.
• תפעלו על פי האינטואיציות שלכם. תחושת בטן והרושם שתקבלו מהפגישה עם נציגי החברה יעזרו לכם להחליט מה דעתכם. יחד עם זאת, לעיתים רושם ראשוני הוא מטעה.
• מחיר גבוה אינו מבטיח את איכות הקידום. גם אם אתם מוכנים לשלם הרבה, זה לא אומר שתקבלו בהתאם. ישנן חברות קידום אשר גובות מחירים מאוד גבוהים, זה לא בהכרח אומר שהן טובות יותר משאר המתחרים. ישנן הרבה סיבות לתמחור העסקה והבטחת איכות העבודה אינה אחת מהם.
• לעיתים לשלם בזול יצא יותר יקר בעתיד. אם אתם חושבים שניתן לשלם גרושים ולקבל קמפיין מקצועי לקידום אתרים, אתם טועים! קמפיין מקצועי לקידום אתרים מוצע במחירים ריאליים לשוק. פחות מזה יוכל לעלות לכם ביוקר בעתיד.
• תשאלו שאלות טריקיות. אם אינכם מומחים לקידום אתרים, שאלת שאלות טריקיות עלולה להיות לכם לחרב פיפיות ולכן יש ללמוד את הנושא מעט לפני.
• בחרו בחברה שתעזור לכם גם אחרי שהגעתם למיקום הנכון בדירוג. כל זאת על מנת שתוכלו לתחזק ולשמור על המעמד.
יחד עם כל העצות שצוינו לעיל, כמובן שיש עוד הרבה קריטריונים שיש לבדוק לפני בחירת חברת הקידום הנכונה עבורכם, ולכן הקדישו מעט מחשבה ובצעו עבודת מחקר קצרה על הנושא לפני שאתם חותמים על החוזה.