טעויות נפוצות בעבודה עם גוגל אנליטיקס

טעויות נפוצות בעבודה עם גוגל אנליטיקס

גוגל אנליטיקס הוא הכלי הטוב ביותר לעקוב איתו אחרי מצב האתר. בעזרת גוגל אנליטיקס אפשר לדעת כמה גולשים נכנסים ביום, כמה זמן הם שוהים באתר, דרך איזה מילות מפתח הם מגיעים ועוד פרטים שעוזרים לשפר את האתר ע”י עבודת SEO  טובה. צריך לדעת איך לעבוד עם גוגל אנליטיקס כי טעויות עלולות להוביל למסקנות לא נכונות. באתר  Search Engine Land פורסמו לאחרונה כמה טיפים טובים  לגבי טעויות נפוצות בגוגל אנליטיקס.

 

 

הפניה עצמית –  זה לא נשמע הגיוני אבל על תתפלאו עם תראו שהדומיין שלכם מפנה לאתר שלכם.  מקור הבעיה נובע בד”כ  ממחסור בסקריפט באחד הדפים. השתמשו בכלי AnalyticsCheckUp.com כדי למצוא את הדף הפגום. אם יש לכם אתר לא גדול, אפשר לבדוק באופן ידני בגוגל אנליטיקס אחרי דף שאינו מופיע בו.

מעקב אחר הכסף –  אי אפשר לבצע מעקב אחרי מכירות באתר. בעזרת גוגל אנליטיקס לא תוכלו לדעת כמה כסף עשיתם. אבל אפשר להגדיר בו מטרות. למשל בכל פעם שמישהו קונה פריט באתר ומגיע לדף “תודה שקניתם”, הגדירו בגוגל אנליטקס פעולה זו כמטרה. כך תוכלו לדעת לפחות כמה מכירות בוצעו באותו היום.

צניחה פתאומית בנתוני האתר –  אין שום סיכוי שביום אחד כל הנתונים יעמדו על אפס. אין מה לחשוש מבריחת לקוחות.  תבדקו שאף אחד לא התעסק לכם באתר. התקשרו למתכנת, המעצב ומקדם האתרים, כי יכול להיות שמישהו מחק את הקוד  של גוגל אנליטיקיס. אנשים יכולים לעשות טעויות מבלי שישימו לב.

אחוזי נטישה גבוה מאוד –  אחד הנתונים החשובים ביותר הוא אחוז הנטישה. אם הגולש לא אהב את הגרפיקה, התוכן או מבנה האתר עצמו, סביר להניח שהוא יעזוב די מהר את האתר. אחוז נטישה גבוה פוגע בדירוג האתר. זה לא מספיק להתקין קוד רק בדף הראשון של האתר. אם מישהו יגיע לדף השני, ובדף הזה לא יהיה קוד, זה יראה בנותנים כאילו הוא הגיע לדף ונטש אותו מיד.