טלפון מצלצל לפתע במשרד של חברת הקידום. מהצד השני לקוח כמעט ויוצא מדעתו מרוב שמחה. “קמתי בבוקר ומצאתי 20 פניות במייל,” הוא אומר. ” הטלפון במשרד לא מפסיק לצלצל. לא הבנתי מה קרה פתאום, ואז גיליתי שהאתר בעמוד הראשון. תודה רבה!” חודש לאחר מכן אותו הלקוח מצלצל ואומר: “אני רוצה לעזוב. לפני חודש הייתי במקום החמישי בדף הראשון והיום אני במקום השמיני” אתם גורמים לי נזק.
קידום האתרים הוא לא מוצר אלא שירות
אין מה לעשות. בעולם ההפכפך של קידום האתרים הלקוח מרוצה אך ורק כאשר הוא למעלה. כאשר הוא למטה, גם אם הוא בעמוד הראשון הוא עלול לדרוש את הכסף בחזרה. מערכת היחסים בין לקוחות למקדמים היא די מסובכת. מצד אחד הלקוח רוצה לראות תמורה בעד התשלום היקר. מצד שני לא מדובר במוצר או מדע מדוייק. מקדם האתרים מעוניין לספק לו שירות טוב. הרי הצלחת הלקוח היא גם ההצלחה שלו. אבל כשמדובר בקידום אורגני, הרי אי אפשר לקנות מקום בכסף אלא לנסות לעשות הכל על מנת להגיע לדף הראשון ואחר כך להישאר שם לאורך זמן.
בעיות אתיקה
אין זה אומר שהלקוח הוא זה שלא בסדר תמיד. לפעמים הלקוח לא מקבל תמורה בעד האגרה. ולכן הוא צריך לחשוב טוב לפני שהוא חותם על הסכם קידום. למשל אם חברת הקידום מקדמת עוד לקוחות בתחומו, יכול להיות שהמתחרה שלו יעקוף אותו. אומנם מקדם האתרים נותן את אותו היחס ל 2 הלקוחות, אבל עדיין ההתדרדרות היא באשמתו. לכן, לפני שלקוח חותם על הסכם יש לו את הזכות לבקש שלא יועסק עוד לקוח בתחומו. או פשוט לא לחתום בחברות המעסיקות לקוחות בתחומו.
סיכום מראש
כדי למנוע את העליות והמורדות הללו. על מנת ליצור מערכת יחסים של הבנה וקבלה בין לקוח ומקדם האתרים. יש לסכם את כל העניינים מראש. לא מומלץ לחתום חוזה על חברה אשר מבטיחה מקום ראשון או דף ראשון. ומה יקרה אם לעולם לא תגיעו לשם. גם אם יחזירו לכם את הכסף, אין מי שיחזיר לכם את הזמן. חברות הגונות לא יתחייבו על מחיר ויכניסו סעיפים המסבירים שעליות וירידות עלולות להתרחש. הן לא יציגו לכם אך ורק את התרחיש החיובי אלא גם את השלילי. הם לא יסתירו מכם דבר. בתמורה אל תבואו אליהם בטענות בתקופות פחות טובות.