קידום אתרים הוא אחד התחומים היותר מאתגרים כאשר לומדים אותו לראשונה. אחת הסיבות לכך היא שלוקח יחסית הרבה זמן עד שמקבלים פידבק וגם לא ניתן לערוך סימולציות מכיוון שלא מדובר במדע מדויק לגמרי.
אם כך, כיצד בכל זאת מומלץ ואפשר ללמוד קידום אתרים?
לימוד עצמי
לימוד עצמאי של קידום אתרים נעשה באמצעות קריאת פורומים ומדריכים מרחבי הרשת, תוך כדי יישום המידע שנלמד על אתרים הנמצאים בשליטתו של הלומד.
מומלץ להתחיל בלימוד של התאמת דפי האתר עצמם לקידום אתרים (on page) . זהו אמנם רק בסיס והשפעתו קטנה יחסית, אבל גם אם עושים טעות, קשה מאוד לגרום לנזק בלתי הפיך לאתר כמו בשלבים מאוחרים יותר.
בשלב השני אפשר ללמוד על בניית קישורים וטכניקות מתקדמות של שימוש באתרי לווין ואתרי מאמרים. בשלב זה יש להיות זהירים יותר ולא ליישם המלצות שנראות חשודות או מבטיחות עליה מהירה בדפי התוצאות. טכניקות כאלו עלולות לסכן את האתר שלכם, ומיותר לציין שלא כדאי ליישם אותן על אתרים של אנשים אחרים שנידבתם לניסוי.
לימוד עצמאי דורש לא רק משמעת גבוהה מאוד והתמדה, אלא גם הכרת חומר רקע כמו למשל קריאת קוד HTML והקמת בסיסית של אתרי אינטרנט. כפי שנאמר בהתחלה , את הפידבק על פעולות הקידום, מקבלים רק לאחר מספר שבועות או אפילו ימים. לכן, אם אתם רוצים לקדם אתר כאן ועכשיו, שאלו את עצמכם אם שווה לכם להשקיע את הזמן בלימוד,או שאולי עדיף לכם לפנות לחברת קידום אתרים מקצועית.
לימוד באמצעות קורס
בשוק ניתן למצוא מגוון רחב של קורסים לקידום אתרים, חלקם בשיתוף עם חברות גדולות לקידום אתרים. היתרון בקורסים האלו הוא שהחומר מוגש בצורה מסודרת ותוך כדי התחשבות בשינויים האחרונים שחלו במנועי החיפוש בשנים האחרונות. החיסרון הוא שהעבודה הפרקטית נעשית רק בסיום הקורס. יתרה מכך, חלקים גדולים בקורס עוסקים בצורה בה בנויים אתרי אינטרנט , ומי שכבר הקים אתרי אינטרנט בעבר, עלול למצוא שחלקים אלו כבר ידועים ומוכרים לו.
ימי עיון והרצאות
מסלול לימודים נוסף הוא דרך השתתפות בימי עיון והרצאות של קהילת מקדמי האתרים. בדרך כלל הרצאות אלו עוסקות בנושאים מתקדמים או ממוקדים מאוד, ולכן כדאי להגיע עם ידע מוקדם מקורס או לימוד עצמי. חברות מסוימות מציעות השתלמויות וסמינרים בתשלום, כך שכדאי קודם כל לקבל חוות דעת ממישהו שכבר התנסה בהם.
דבר אחרון שחשוב לזכור בהקשר הזה : הגבול בין “שיווק באינטרנט”, “שיווק בפייסבוק” – “קידום אתרים” הוא לעיתים מטושטש מאוד עד לא קיים. אם יש לכם ספק, בקשו לקבל תוכניה של יום העיון או הכנס. בנוסף לכך, גם בימי עיון בתחומים קרובים (למשל, אינטרנט ומשפט), אפשר למצוא הרצאות של מקדמי אתרים.