האם אי פעם הרגשת שלא משנה מה תעשה אתה פשוט לא נוחל הצלחה עם מנועי החיפוש? בעוד שהרגשתך יכולה להיות נכונה וכי אתה פשוט לא מתנהל נכון, סיבה אחרת יכולה להיות שאופן קידום האתר שלך פשוט לוקה בחסר והביצועים ירודים או שמא מדובר בסיבה פשוטה אחרת והיא שהתחרות שלך היא פשוט קשה. אם הנישה שלך היא מאוד תחרותית, אתה לא יכול להרשות לעצמך שלא לפקח על המתחרים שלך. יחד עם זאת, גם אם התחום שלך אינו נחשב לכ”כ תחרותי, תוכל רק להרוויח אם תפקח על הנעשה אצל המתחרים שלך, להלן מס’ עצות שיעזרו לך לנתח את קידום האתרים של המתחרים שלך.

1. מצא את המתחרים שלך. לא תוכל להתחיל לנתח את המתחרים שלך אם אתה לא יודע מי הם. במקרים מסוימים, זיהוי המתחרים יכול להיות מאוד קל, לדוגמא: אם אתה הבעלים של עסק שאינו מקוון ואתה יודע מי המתחרים שלך, פשוט תבדוק את האתרים שלהם. יחד עם זאת, במקרים מסוימים, זיהוי קבוצת המתחרים שלך יכולה להיות פעולה קשה לביצוע. המתחרים שלך יכולים להיות אתרים המתעסקים באותה נישה כמוך, אתרים אשר מדורגים גבוה ומשתמשים באותם מילות מפתח כמוך או מתחרים ישירים על אותם מילות מפתח ארוכות. רשימת המתחרים שלך עלולה להיות ארוכה ביותר וברור שלא תוכל לעקוב אחרי כולם. תוכל לבצע חיפוש בגוגל אחר המטרה שלך, חיפוש מילות מפתח ממוקדות ולערוך רשימה של אתרים/חברות שקופצים גבוה בדירוג ואותם תוכל להחשיב למתחרים העיקריים שלך.

2. בקר באתרים של המתחרים שלך ותנתח אותם. לאחר שערכת רשימה של המתחרים העיקריים שלך, הצעד הבא הוא להיכנס לאתרים שלהם ולנתח אותם. עליך להסתכל בעיקר על עיצוב האתר, האם מדובר בעבודה מקצועית או לא, האם יש בהם הרבה תוכן, מהי איכות התוכן, האם הם משתמשים בכתובת URL סטטית או דינמית ועוד. הביקורת הבסיסית הזו תוכל להעניק לך הרבה מאוד מידע לגבי כמה מקצועיים המתחרים שלך, מהי הנוכחות שלהם ברשת ומהי הסבירות שלהם בעיני מנועי החיפוש השונים.

3. נתח את מילות המפתח בהם המתחרים שלך משתמשים. מילות מפתח היו תמיד החלק הכי חשוב בקידום אתרים והפקטור המכריע בהצלחתם. זו הסיבה שעליך לצפות שאם המתחרים שלך משתמשים במילות מפתח כמו שצריך, דירוג האתר שלהם יצליח מאוד בזמן החיפוש. יכול להיות שתתקשה בזיהוי ומציאת מילות המפתח שהמתחרים שלך משתמשים, יכול להיות שאתה תחשוב שמילות המפתח שאתה משתמש בהם בנישה שלך, לא נמצאות כלל ברשימת השימוש של המתחרים. אם אתה כלל לא יודע באילו מילות מפתח הם משתמשים, תנסה לבדוק את מילות המפתח בהם אתה משתמש, אם זה לא עובד, תוכל לנסות באמצעות אתר עזר כגון Website Keyword Suggestion.

 

בזמן שאתה מבצע את הבדיקה תוכל למצוא מילות מפתח שימושיות שבכלל לא חשבת עליהם לקידום אתרך שלך. עליך לבדוק בנוסף מהו היעד של מילות המפתח של המתחרים שלך, אתר זה יוכל לעזור לך לקבל כיוון כללי. חשוב לא לשכוח ולבדוק את מיקום של מילות המפתח, האם מופיעות בכותרות, בכתובת האתר, בתגיות התמונה וכו’.

4.  בדיקת גורמים אחרים בקידום אתרים. מילות מפתח וקישורים הם חשובים אך הם לא כל הגורמים שיש לבדוק. על מנת לקבל מושג על הדירוג המדויק של המתחרים שלך ברשת, עליך להיכנס לדף הדירוג של Google, Yahoo ו- Bing. עליך גם לבדוק את מספר הדפים באינדקס האתרים וכמה פעמים הוא מופיע במנועי החיפוש.

5. נסה להעריך את נוכחות המתחרים שלך ברשתות החברתיות. רשתות חברתיות נוטות לספק הרבה מאוד תנועה לאתר. זו הסיבה מדוע אינך יכול לוותר על לבדוק את הצלחת המתחרים שלך במדיות החברתיות השונות. לצערנו, בדיקה זו קשה לביצוע. תוכל להתחיל לבדוק באמצעות מאמר זה. רצוי שתתבונן ברשתות החברתיות הבולטות ביותר ותבדוק האם המתחרים שלך מפרסמים שם פוסטים וכמובן כמה הפוסטים פופולאריים. טוויטר ופייסבוק הם שני מקורות תנועה ענקיים של גולשים, תוכל לבדוק אם למתחרים העיקריים שלך יש שם עמודי פרופיל, יחד עם זאת אם לא “תתחבר” אליהם לעולם לא תוכל לדעת מה הם בדיוק מפרסמים. יחד עם זאת, אם לעמודי הפרופיל שלהם יש חלקים הזמינים לציבור הגולשים תוכל לקבל מושג על מה הם עושים בטוויטר ובפייסבוק.

6. תנתח כיצד המתחרים שלך משתמשים במודעות PPC  – Pay Pal Click. עסקים רבים הבינו כי באמצעות שימוש בPPC ניתן להביא תנועת גולשים איכותית, זולה ויעילה יותר מאשר ביצוע אופטימיזציה לאתר. הבחירה המועדפת היא שימוש ב Google Adwords לשימוש ב PPC אך ישנם רשתות אחרות שמנהלי האתרים יבחרו להשתמש בהם. אחד הכלים השימושיים ביותר, למרות שהוא מוגבל רק לGoogle Adwords הוא ה Analyze Competition. זהו כלי המאפשר השוואה בין ה PPC שלך  למתחרים שלך.

מעקב אחר המתחרים שלך היא משימה בלתי פוסקת. כל ההצעות שפורטו לעיל הם אכן פעולות אשר יכולות לגזול זמן רב, אך אם אינך מעוניין מחוץ למשחק ולא להיות מודע למה שקורה סביבך, אתה חייב להקדיש זמן לניתוח המתחרים שלך. גם אם תגלה שלא תוכל לנצח ולעקוף אותם, תוכל בהחלט ללמוד מהם ולהתייעל בעצמך ולאמץ וליישם את שלמדת בקידום האתרים שלך.

 

מקור המאמר : https://www.webconfs.com/how-to-analyze-your-competitors-article-39.php