איך ניתן לשפר את ההמרות באתר האינטרנט שלנו

 

 

הדרך לשיפור ההמרות באתר

על מנת לשפר את ההמרות באתר האינטרנט שלכם, עליכם כמובן להבין קודם לכן מהו אחוז המרה, כיצד הוא פועל, ועד כמה הוא בכלל רלוונטי עבורכם ואיך יש לקרוא אותו. אחוז ההמרה מדבר על הכמות היחסים של הגולשים שנכנסים לאתר שלכם, ומבצעים פעולה מסוימת. איזו פעולה? זה תלוי בכם, לרוב מדובר על מילוי של טופס, או רכישה של מוצר.

 

פעולת החישוב של אחוז ההמרה מתבצעת כך – כמות הכניסות/מבקרים(מיד נסביר את ההבדל), חלקי כמות האנשים שביצעו פעולה = אחוז ההמרה. חשבון פשוט – במידה ויש 500 מבקרים באתר בחודש, ומתוכם 25 איש מילאו טופס יצירת קשר, הרי שאחוז ההמרה הוא 5%. יש הבדל משמעותי מאד בבדיקה בין כמות כניסות לכמות מבקרים – כמות הכניסות היא סך כל הכניסות, כולל כניסות כפולות של אותו מבקר. לעומת זאת כמות מבקרים מזהה כל מבקר בנפרד, ומאחדת את כלל הכניסות שלו לכדי מבקר אחד. חשוב להכיר זאת, כי מדד המבקרים הוא אמין יותר, אלא אם אתם מצפים שבכל עשר הפעמים שהגולש נכנס, הוא ימלא שוב ושוב את אותו הטופס, מה שכמובן לא קורה.

 

אז איך אפשר לשפר?

ההסבר הוא טוב ויפה, אבל איך אפשר לשפר את אחוז ההמרה של האתר? לצורך כך, אתם קודם כל צריכים להגדיר לעצמכם את רמת השיפור, ובאופן כללי להיות ריאליים. אל תאמינו לאנשים שמבטיחים לכם אחוזי המרה כמו 15% – זה משהו שלא קיים כמעט באתרים ישראלים. לרוב מדובר על טווח מקסימאלי של 8%, וזו כמות הגיונית – חישבו על כל האנשים שנכנסים לאתר שלכם בטעות כל מי שרק מחפש מידע, כל מי שרק רוצה לראות מה חדש, מי שנכנס להשוות מחירים, וכאמור – כניסות חוזרות של מבקרים. צריך להבין שפעמים רבות, עליה של חצי אחוז משמעותה עוד עשרות אם לא מאות לקוחות – כך שכל שינוי קטן הוא משמעותי מאד.

כעת כדי לשפר את אחוז ההמרה, עליכם להגדיר מראש את קהל היעד שלכם – אחוז המרה של אתר שמוכר רהיטי יוקרה במיליוני שקלים, לעד יהיה שונה מאחוז ההמרה של אתר שמוכר מוצרי חשמל יד שנייה.

 

לעודד אנשים להיכנס

בהמשך עליכם לעודד את המשתמשים לבצע את הפעולה באתר שלכם. איך מעודדים את המשתמש? דבר ראשון מקלים עליו את המלאכה. הפכו את הפעולה לפשוטה ביותר, וכדי לבדוק שהיא עובדת – הושיבו קרוב משפחה או חבר שלא מבין כמעט דבר במחשבים, וראו האם הוא מסתדר עם ביצוע הפעולה באתר שלכם.

 

הטופס באתר שלכם צריך להיות קצר, בלי יותר מידי שדות, וכזה שיאפשר אפשרויות מגוונות לרכישה – לא רק אשראי, אלא אם אפשר גם PayPal או פלטפורמות תשלום נוספות. הוסיפו מספר טלפון לתמיכה במקרה של תקלה באתר.

זכרו לשמור תמיד על שפה רהוטה, ברורה, ברמת משלב גבוהה אך לא גבוהה מידי – פרסמו מידע אמין בלי מריחות ובלי תוספות מיותרות – ואחוזי ההמרה יעלו.