כיום יש כמה אפשריות לקדם אתר: לעשות זאת בעצמכם, להעסיק מקדם אתרים שיעבוד רק על האתר שלכם או לתת את העבודה לחברת קידום אתרים. כאשר אתם נותנים את עבודת הקידום למישהו אחר, תמיד כדאי להיות מעודכנים במה שקורה, ומצד שני לא לשבת למקדם על הראש. זכרו – כדי לראות תוצאות צריך המון סבלנות כי אין פתרונות קסם. אבל, כדי לדעת שהמקדם שלכם עושה עבודה טובה, לטענת כריסטין קולבי, מומחית לקידום אתרים, צריך לוודא כמה דברים.
אסטרטגיה מותאמת אישית
לאתרים שונים צריך אסטרטגיות שונות. לכן חשוב לבדוק שלמקדם האתר יש תכנית קידום מותאמת במיוחד לאתר שלכם. מה שיתאים לאתר אחד עלול שלא להתאים לאתר אחר. המקדם חייב לנתח את המצב הקיים של האתר ולבנות תוכנת קידום מדויקת. עליו לאפיין את התוכן בו יתעדכן האתר, לשנות את המיתוג אם צריך ולבנות אסטרטגיית החלפת הקישורים בהתאם לאלגוריתמים האחרונים. במילים אחרות – להסיר לינקים מזיקים.
ברור שיטות ספציפיות
לפני שאתם שוכרים מקדם אתרים, על תהססו לחקור את תחום הקידום בעצמכם. בדקו את הטרנדים העכשוויים בתחום. שאלו את המקדם על השיטות בהם הוא מתכנן לקדם. מקדם מתחיל עלול לפעול בשיטות מיושנות אם הוא לא התעדכן בשינויים בתחום. יש שיטות יותר יעילות ויש שיטות פחות יעילות. חשוב להתייעץ עם גורמים בלתי תלויים על איכות התוכנית לאחר שמקדם האתרים הסביר לכם מה הוא מתכוון לעשות. כמו שצריך ללכת לפעמים ל2-3 רופאים כדי לקבל חוות דעת על בעיה אחת, כך צריך לנהוג גם אם קידום האתר. אל תהססו לשאול אם איזה אתרים המקדם עומד להחליף קישורים ואיפה ובאיזה תזמון הוא מתכוון לפרסם מאמרים פנימיים וחיצוניים.
קבלת דוחות חודשיים
יש מקדמי אתרים שנותנים ללקוחות דוחות אחת לחודש ויש כאלה שלא. חשוב להכניס סעיף לחוזה בנושא על מנת לקבל דיווח חודשי מעמיק. הדו”ח צריך להכיל ניתוח השוואתי של גוגל אנליטיקס בין החודש הנוכחי לחודש הקודם. קישורים ישירים לכל המאמרים שעודכנו בתוך האתר ובאתרי התמיכה וכל פעולה אחרת, קטנה או גדולה, שבוצעה על האתר. אם אתם משלמים אלפי שקלים בחודש על קידום האתר, אתם זכאים לבקש דו”ח עבודה. כמו כן, ניתן לברר האם אפשר לבצע פגישות פנים מול פנים בכל כמה חודשים על מנת לשמור על קשר טוב יותר עם המקדם ולהבין את עבודתו. מצד שני על תתקשרו כל חמש דקות למקדם כדי לברר מה קורה. היו מעורבים, אך כאמור, על תשבו למקדם על הראש.