איך לבצע אופטימיזציה לקבוצה בפייסבוק

שיווק ברשתות חברתיות צובר תאוצה מיום ליום, ואתם אלו שיכולים לקחת נושא מרתק זה ולהפוך אותו לרווחי, הכיצד? ניתן לבצע אופטימיזציה לקבוצות בפייסבוק על ידי טכניקות שונות שאותם אפרט בהמשך המאמר, ככה שתוכלו לקבל לא רק קבוצה רגילה אלא קבוצה שיכולה לטפס מעלה במנועי החיפוש בצורה נהדרת, עד כדי כך שלעיתים הקבוצה עלולה לעלות על דפי נחיתה אם כי זה קשה עד מאוד, משום שלרוב בעל עסק לא מבצע אופטימיזציה לקבוצה אלא רק לאתר שלו.

טכניקות לביצוע אופטימיזציה מנצחת לקבוצה

כאן למטה אפרט מספר טכניקות שיכולות לעזור לכם ליצירת אופטימיזציה מושלמת לקבוצה שלכם בפייסבוק כך שתוכלו להתאים אותה למנועי החיפוש, על מנת שכאשר גולש יחפש במנוע של פייסבוק או במנועי חיפוש אחרים כמו: גוגל, וחבריו הוא יוכל לקבל את התוצאה שלכם ולהיחשף אליה לאלתר.

שלב 1 – בחירת מילות מפתח לשם של הקבוצה בפייסבוק

בחירת מילות מפתח מנצחות הם חלק מהפרמטרים של קידום קבוצות בפייסבוק, בדקו בכלי המילות המפתח של גוגל אחר ביטויים מחופשים, ותהיו יצירתיים ושלבו אותם בתוך שם הקבוצה, גולש שיחפש במנוע החיפוש של פייסבוק ו/או במנועי חיפוש אחרים כדוגמת גוגל יוכל למצוא את הקבוצה שלכם בפייסבוק, ככה שאתם תוכלו לקלוט עוד גולש לקבוצה שהקמתם ברשת החברתית פייסבוק.

שלב 2 – כתיבת תיאור מנצח לקבוצה

בעלי עסקים רבים שלהם קבוצות בפייסבוק מזלזלים בתיאור של הקבוצה וכותבים מספר מילים לא שיווקיות כלל, התיאור של הקבוצה שלכם נדרש לכלול מספר אלמנטים שהם: ביטוי מפתח מרכזי אחד או יותר שהקבוצה עוסקת בו, וכמובן שביטוי זה צריך להיות מחופש, הוספת תיאור שיווקי שיכלול בין השאר גם את שם בעל העסק, כתובתו, דואר אלקטרוני, טלפון ופלאפון, וקישור לאתר, כל זה יקבל מינוף טוב כאשר גולש ירצה להצטרף לקבוצה ויסתכל בתיאור שמושך את עיין הגולש.

שלב 3 – כתיבת פתקים בקבוצה שלכם בפייסבוק

חלק מהפרמטרים של אופטימיזציה טובה לקבוצה היא כתיבת פתקים לקבוצה, אתם יכולים לכתוב פתקים לקבוצה שלכם, וכמובן הפתקים מקבלים אינדוקס טוב במנוע החיפוש של גוגל ובשאר מנועי החיפוש, ככה שאתם מעלים לעצמכם את הדירוג של הקבוצה שלכם במנוע החיפוש של גוגל, ובכלל זה של פייסבוק, הוסיפו לפתק/מאמר שלכם קישור קרדיט לאתרכם, ופרטי יצירת קשר כדוגמת טלפון, פלאפון, ודואר אלקטרוני, על מנת שהקורא יוכל לקרוא את הפתק וליצור עמכם קשר במידת הצורך, הפתקים טובים גם כאשר גולשים בפייסבוק יוכלו לשתף את הפתק שכתבתם, ככה שאתם יכולים בצורה זו גם לחסוך כספים בפרסום משום שזה אחד מהטכניקות ליצירת שיווק ויראלי מנצח.

שלב 4 – כתיבת פתקים בקבוצות אחרות בפייסבוק

לא פעם אני רואה בעלי עסקים שמפרסמים את העסק שלהם בקבוצות ובדפי אוהדים עסקיים המתירים זאת, ואני אומר כמה אנרגיה הולכת לכיוון הזה, למה לבזבז כל כך אנרגיה כשאפשר לכתוב פתק איכותי בעל ערך מוסף שיהווה מאמר לכל דבר, שמעוצב מבחינת התוכן ואיכות הערך המוסף שלו, ולהטמיע אותו בתוך קבוצות אחרות, הפתק יישאר שם כל עוד הקבוצה או דף האוהדים קיים, בנוסף כמו שהבנתם גם גולשים עלולים לשתף את הפתק ובכך תקבלו חשיפת SMO מושלמת ביותר.

השתדלו לא לכתוב בקבוצות שלא קשורות לתחום עיסוקכם אלא שקשורות באופן כללי, אם יש למשל קבוצה שעוסקת באבטיחים, אל תשימו בה מאמר שעוסק בבשר וכדומה, צרפו בתחתית הפתק/המאמר של הקבוצה קישור לאתרכם ופרטי יצירת קשר עמכם, קיים סיכוי שהגולש שקורא את הפתק בסופו של דבר לאחר קריאת הפתק יקליק על הקישור שמוביל ישירות לאתרכם האיכותי.

שלב 5 – יצירת BUZZ ברשתות חברתיות

שאני אומר BUZZ אני מתכוון להרעיד את כל הרשתות החברתיות, שזה אומר שאתם הולכים להפיץ את הפתקים שלכם בכל רשת חברתית אפשרית כמו: פייסבוק פרופיל אישי וקבוצות ודפי אוהדים שמתירים פרסום, לינקדאין וקבוצות בלינקדאין המתירות פרסום, טוויטר, גוגל פלוס, קבוצות בגוגל שמתירות זאת, דלישס, בלוגר, וורדפרס, digit, 7live7, מייספייס, לינקשר, רדהיט, ועוד מלא רשתות חברתיות שאתם הולכים לגרום לפתק שלכם להרעיד את כל הרשתות החברתיות, בצעו את הפרסום לא בבת אחת, אלא צעד אחר צעד ולאט על מנת לא לגרום למבול כניסות ולאחר המבול קצב הכניסות יעדך במכה לכן BUZZ איטי יכול לשמש אתכם לפרסום וליצירת כניסות רבות לאתר שלכם.

שלב 6 – כתיבת מאמרים לאתרי מאמרים

השלב החמישי הוא כתיבת מאמרים לאתרי מאמרים, והטמעת מילת מפתח מרכזית שבה אתם תשימו את הקישור לפתק שכתבתם, וגם אפשרי קישור לקבוצה שלכם בפייסבוק, זה טוב לקבלת המלצות להעלאת רלוונטיות של הקבוצה שלכם במנועי החיפוש ובמיוחד זה המנוע של גוגל.

שלב 7 – מאינדוקס פתקים

יש הרבה אתרי אינדקסים שמציעים אפשרות לאנדקס דפי נחיתה, גשו אליהם והתחילו לאנדקס את הפתקים שלכם לאט כמו שכתבתי קודם לכן ולא בבום, זה יגרום לפתק שלכם לזנק במנוע החיפוש, כמובן שזה תלוי בכמות המתחרים שיש לכם, לרבות תלות בכמות התוכן שיש במנוע החיפוש.