כתיבת בלוג היא אחת הדרכים היעילות לביצוע קידום אתרים. באמצעות פתיחת בלוג ברשת והעלאת פוסטים מעניינים באופן תדיר, הסיכויים לעלות בדירוג של מנועי החיפוש עולים באופן משמעותי, יחד עם זאת הרשת הוירטואלית היא מקום רחב דיו להכיל את כל הטיפוסים האפשריים. לפניכם, סקירה קצרה ומאירת עיניים על הבלוגוספירה ברשת:
בלוגרים מהסוג הטוב
1. בלוגרים אשר יבקשו את רשותך לפרסם מחדש מאמר שכבר כתבת ולהוסיף פסקת ביוגרפיה קצרה אודותיך וקישורים. הבלוגרים האלו, האם אנשים אשר מחפשים דרכים להוסיף תוכן לאתרים שלהם. לרוב הם מעלים את המאמרים בצורתם המקורית ויותר מישמחו להוסיף כל פסקת ביוגרפיה וקישורים שתדרוש.
2. בלוגרים אשר יפרסמו מחדש מאמר שכבר כתבת מבלי לבקש רשות, אך יוסיפו קישור שיוביל למאמר המקורי. גם בלוגרים כאלו נחשבים לטובים מכיוון שעל אף שלא ביקשו רשות, הם אדיבים מספיק להוסיף את הקישור שמוביל למאמר המקורי, כמובן שזה לא אידיאלי, אך זה טוב מספיק.
3. בלוגרים אשר מפרסמים פוסטים העוסקים במשהו שאתה כתבת ומעלים קישור למאמר המקורי, יחד עם הפרשנות הייחודית שלהם. זהו הסוג הטוב ביותר של בלוגרים מכיוון שהם לא שכפול מדויק שלך ולא פתיים ומעניקים קרדיט למי שראוי לכך. יחד עם זאת, זהירות במקרה זה נדרשת מכיוון שלסוגים כאלה של בלוגרים יש השלכות קריטיות למאמר שכתבת. מאידך, כל הבסיס של הבלוגיה היא הבעת דעות חיוביות או שליליות.
בלוגרים מהסוג ה”בסדר”
4. בלוגרים אשר מפרסמים פוסטים על מה שבלוגרים אחרים פרסמו ומקשרים למאמרים המקוריים יחד עם הפרשנות של כל אחד מהם. אלו הם בלוגרים שלא נמצאים בקטגוריה הראשונה מכיוון זה מעט מטריד כאשר הודעה משנית של בלוגר מקבלת יותר קרדיט מאשר היצירה המקורית.
בלוגרים מהסוג “הרע”
5. בלוגרים אשר מפרסמים פוסטים על מה שבלוגרים אחרים פרסמו (בדומה למס’ 4) אך מעלים קישור אחורי שמוביל רק לבלוגר הראשון ולא למקורי. בוודאי תופתעו לגלות שסוג זה של בלוגרים הוא נפוץ מאוד. אולי לא לכולם יש כוונה זדונית, ואולי תחשבו שזה לא כ”כ נורא, אבל זה פשוט לא מספיק טוב כי הכותב המקורי צריך לקבל את הקרדיט לו הוא ראוי.
6. בלוגרים אשר מפרסמים פוסטים בנושא שכבר פורסם ואז מדביקים את התוכן שלהם במקום התוכן המקורי. הגבול בין סוג זה של בלוגרים לסוג ההמוני הוא די דק, אך אם הנושא הוא מעניין ושווה כ”כ שבלוגר אחר טרח לחפש אותו, מן הראוי שפוסט המקורי יקבל את הקרדיט, לצערנו זה לא קורה לעיתים קרובות.
בלוגרים מהסוג “המפוקפק”
7. בלוגרים אשר לא מבקשים רשות ומפרסמים מחדש ולא טורחים לקשר בחזרה!
כאשר אותם בלוגרים אפילו לא מציינים את שמו של הכותב המקורי, יכול להיות כי מדובר אפילו בהפרת זכויות יוצרים. אך לא לטרוח לשים קישור שיוביל בחזרה לכותב המקורי, זה די מגעיל, לא?!
8. “מגרדי התחתית”, בלוגרים אשר מוסיפים קישורים או שלא, אך מוסיפים קישורים גרועים ושאר “זבל” לתוכן. זו הייתה אחת הדרכים הנפוצות ביותר של “בלוגרים” לפני כ5 שנים וכיום תודות לפנדה ולפינגווין זה סוג נכחד של בלוגרים.
2 סוגים נוספים של בלוגרים
9. “המוזרים” בלוגרים שמפרסמים פוסטים אך העובדות עליהן נשען הפוסט שגויות. לבלוגרים אלו אין כוונה זדונית אך זה די מוזר כאשר קיימות עובדות בשטח, מדוע לטעות?
10. “המטומטמים”, בלוגרים שמפרסמים בלוג רק כי לכולם כבר יש. פוסטים טובים הם טובים בגלל סיבה מסוימת. לכתוב פוסט על נושאי מסוים רק כי לכולם יש, לא הופך את הפוסט ל”טוב”.
אחרי שקראתם את המאמר, נותר רק לקוות שאתם שייכים לסוג הבלוגרים “הטוב”….