כל בעל אתר אשר ביצע עבירה כלשהי, יכול לצפות שאתרו, במוקדם או במאוחר, יקבל עונש מגוגל. אם האתר מחובר לכלי מנהל האתרים, יכול להיות שהוא יקבל אזהרה מגוגל –  הכל תלוי בחומרת העבירה. אם האתר אינו מחובר לכלי מנהל האתרים, הוא ייענש ללא אזהרה מוקדמת. במקרים חמורים במיוחד, גוגל עלולים להכניס את האתר לארגז החול למשך שנה או להעיף את האתר לגמרי מגוגל. במקרים אחרים ניתן להגיש לגוגל בקשה על מנת שיבדקו מחדש את האתר. אנשי צוות הספאם של גוגל מסבירים מתי כדאי להגיש את הטופס.

לאחר הפרת כללים

אם אתם יודעים שעברתם על כללי גוגל לקידום אתרים, זה הזמן הטוב ביותר לנקות את האתר מכל העברות ולהגיש את הבקשה. יכול להיות שהאתר כבר נמצא בתהליכי ענישה, כך שתוכלו לעצור את הפעולה. בעצם, בהגשת בקשה זו אתם אומרים: “הינה. עשיתי משהו לא טוב ואני מצטער עליו”. במקרים רבים, בעל האתר אינו אחראי על העבירה על הכללים. למשל כאשר האקר פורץ לאתר ושותל בו ספאם. במקרה כזה, אם האתר מחובר לכלי מנהל האתרים – גוגל ישלחו לו הודעה על כך. לאחר שהאתר נוקה על ידי בעל האתר, הוא יכול לשלוח בקשה לבדיקה מחדש על מנת שהאתר לא יקבל עונש.

ירידה במדדי האתר

אם בבדיקה היומית באנליטיקס גילתם צניחה חדה בכניסות לאתר ללא כל סיבה מוצדקת. אם אתם  לא מצליחים למצוא את האתר במנוע החיפוש, ככל הנראה האתר שלכם מלא בספאם או בתוכן כפול. זה הזמן לנקות את האתר ולבקש מגוגל לבדוק אותו מחדש. גורם נוסף לירידה במדדי האתר הוא לינקים קנויים. כדאי לבדוק את האתר בכל הכלים האפשריים לפני שפונים לגוגל –  אתר אינו יכול להיענש סתם כך במקרה.

מה לכלול בבקשה

חשוב מאוד לעבוד בשקיפות מול גוגל כי לא ניתן לשקר להם. הרי הם יודעים בדיוק מה הבעיה. כשאתם מגישים בקשה כתבו מה בדיוק היו הבעיות באתר ואיך טיפלתם בבעיות אלו והחזרתם את האתר למצד תקין. אל תכתבו בקווים כללים – דייקו כמה שיותר על מנת שעובדי גוגל יוכלו לבדוק את הטיפול בבעיה במהירות.