בעבר אנשים צרכו מידע דרך הטלוויזה, הרדיו והעיתונים. כיום אנשים נכנסים גם למאות אתרי אינטרנט מידי חודש. בעבר פנו לקהל בעיקר באמצעות התוכן. כיום אפשר לדעת יותר על הגולש עצמו. כאשר מישהו פותח חשבון בגוגל, אפשר לדעת איפה הוא נמצא (GPS) , מה הם תחומי העניין שלו, מה גילו ומינו ועוד. כאשר מחברים את הכל, ניתן להציג לו את הדברים באופן הטוב ביותר. הנושא הפך להיות אתגר למפרסמים. כך אפשר לפלח טוב יותר ובמדוייק יותר את הקהל ולספק לו את המידע אותו הוא מחפש במקום להציג לו מידע כללי. בנג’ימן פאס מגוגל מסביר מה הם השינויים שהתרחשו באופן תצוגת המידע בעבר ומה צפוי בעתיד.
מהפכת המכשירים הניידים
השימוש במכשירים הניידים שינה את התנהגות הצרכן. 40% מהשימוש במפות גוגל נעשה דרכם. כמו כן גם 15% מהצפיות ב Youtube. בעתיד הלא רחוק מחירי המכשירים הניידים ירדו באופן דראסטי כך שהם יהפכו לכלי המרכזי דרכו אנשים יקנו אונליין. למעשה אפשר יהיה להשתמש במכשיר כמו בכרטיס אשראי ולקנות איתו בחניות רגילות. זה תלוי בשבב NFCשיותקן במכשיר ומתקן שיקלוט את המידע בחנויות. באולמפיאדה הקרובה בלונדון, ויזה וסמסונג הכריזו על שיתוף פעולה בינהם, כך שיהיה אפשר לשלם בדרך זו. סביר להניח שאייפון 5 יכלול שבב NFC.
מידע וטכנולוגיה
במקרים רבים, קמפיין הפרסום מתבסס על המוצר. הצפי הוא שבעתיד, קמפיינים יתבססו לא על המוצר אלא בעיקר על הצרכן. צרכנים שונים יקבלו מסרים שונים בהתבסס על מה ידוע עליו ותדירות השימוש שלו במכשיר הנייד והנייח. למשל במקום להציג את אותה הפרסומת בכל פעם שהוא נכנס, חברת הפרסום תציג לו שלוש פרסומות שונות על אותו נושא כשבינהן יש קו מחבר. ב Youtube כיום ניתן לדלג על פרסומות. במקרה וכולם מדלגים על פרסומת כלשהי – מורידים אותה. דבר זה יגרום למפרסמים לשנות גישה ולעבוד על פרסומות טובות ויצרתיות יותר. כיום ניתן לדעת מי מדלג על הפרסומת, האם הם חוזרים אחר כך לתוכן עצמו או לא, ובהתאם לזאת לעצב את קמפיין הפרסום.
ההיבט החברתי
90% מאנשים חושבים שהמלצה מחבר זהו סוג המידע המהימן ביותר. לכן גוגל הוסיפו את כפתור ה1+. כאשר מישהו ממליץ על אתר מסויים, חבריו רואים זאת וסביר להניח שהם יבדקו אותו משום שכוחו של 1+ הוא ככוחה של המלצה. כיום יש 1+ גם על פרסומות, כך שמי שרואה את חברו ממליץ על הפרסומות, יראה זאת כהמלצה על המוצר. ככל שיותר מחבריו יתחלצו על 1+, כך גדל הסיכוי שהוא יחשף לפרסומת בעצמו.