לפיזור מאמרים בנושא העסק המקודם יש חשיבות רבה. יש לשים דגש לאיפה ממש לא כדאי לפרסם מאמרים אורחים ואיפה רצוי. פרסום מאמרים אורחים במקומות כמו חוות תוכן, עלול להסב נזק באתר ולפגוע בקידומו. כמו כן הנזק עלול להיות במישור נוסף – נזק תדמיתי. כדי ליעל את ניהול פרסום המאמרים האורחים, כדאי לשמוע לעצתם של מומחים בתחום. השבוע פורסמו כמה עצות בנושא באתר SEOMOZ.
להיזהר מאתרים לא טובים
בתחום קידום האתרים נהוג לפעמים לפרסם מאמרים תמורת לינקים. לפעמים זה שווה ולפעמים זה ממש לא שווה. כאמור, יש להיזהר מחוות תוכן, או ממקומות שפרסום מאמר בו יחשב לבזבוז זמן. לא כדאי לכם לבזבז מאמר על אתר שאף אחד לא מגיע אליו גם אם בעליו מבטיחים לכם משהו בתמורה. לפעמים דברים עלולים להיות יותר מידי טובים בשביל להיראות אמתיים.
סיעור מוחות
כדאי לאסוף את צוות הקידום בחדר אחד ולבצע סיעור מוחות. העלו רעיונות לאיפה הכי כדאי לפרסם מאמרים וערכו רשימה. אחר כך שוחחו עם בעלי אותם האתרים ובררו האם הם יהיו מעוניינים לפרסם את המרים שלהם ברשת. לחלק מהאתרים יש מדיניות למאמרים אורחים ולחלק לא. שיחה קצרה עם בעל האתר, או שליחת מייל, היא דרך טובה לראות איך העניינים יכולים להתפתח.
חיפוש אתרים מאחרים
לחלק מהאתרים יש מדור מאמרים אורחים. אחרים מציינים בגוף המאמר שמדובר במאמר אורח. דרך טובה למצוא מראש מקומות המעוניינים לאחר מאמרים היא לרשום בגוגל את מילת המפתח+ מאמרים אורחים. אבל גם כאן צריך לדעת למיין, כי לא מעט תוצאות לא יהיו איכותיות, או שוות את המאמץ לפרסם מהם מאמר.
ללכת בדרכם של כותבים טובים
חפשו את הכותבים המובילים והאיכותיים בתחום בו אתם פועלים ובדקו איפה הם מפרסמים מאמרים על ידי הכנסת שמם לשורת החיפוש + מאמר אורח. זה ייתן לכם רשימה ארוכה של מקורות טובים לפרסום מאמרים. אחר כך נתחו את האתרים. בדקו האם יש אינטראקציה בין כותבי המאמרים לקוראים ע”י כתיבת תגובות למאמרים והאם האתר מסונכרן עם הרשתות החברתיות. אתר מת, גם אם מאמר חדש עולה בו כל יום, הוא לא תמיד אתר ששווה להשקיע בו בפרסום מאמר.