שיטות להקטנת אחוז הנטישה מהאתר

כשאתם רוצים לקדם את האתר שלכם, יש חשיבות גבוהה מאד להורדת אחוז הנטישה מהאתר. החשיבות הזו היא כפולה. מצד אחד, אתם רוצים להקטין את אחוז הנטישה, כי ברור לכם שגולש שנשאר יותר זמן באתר, הוא גולש שמוצא את האתר רלוונטי, ורוכש את השירות או את המוצרים שהאתר מציע. מהצד השני, אחוז הנטישה גם משפיע על קידום האתר שלכם. אתר עם אחוזי נטישה נמוכים, הוא אתר שיותר קל לקדם אותו, וגוגל נוטים להעלות את המיקום שלו, על פני אתרים אחרים עם אחוז נטישה גבוה. אז איך אפשר להוריד את אחוזי הנטישה?

 

כמה שיטות שיכולות לעזור

לא להאריך בטקסט – כל אחד אוהב לקרוא מידע מעניין ורלוונטי באינטרנט, אבל מעטים מוכנים עכשיו להקדיש יותר מכמה דקות, כדי לקרוא מידע שיש בתוך האתר. בעלי אתרים נוטים להתלהב בחיפוש אחרי תוכן איכותי, ומעלים מאמרים באורך של יותר מ1000 מילים, ושוכחים שגם הם בזמן הפנוי שלהם, לא בדיוק יושבים עם ספרי עבי כרס. האינטרנט הוא המקום שלכם לתמצת ולהגיע לעיקר. תנו ללקוח בדיוק את מה שהוא מחפש.

לגוון בטקסט – הטקסט לא צריך להיות ארוך, אבל הוא בהחלט צריך להיות מגוון. אל תעלו לאתר שלכם 20 תכנים שכולם מציגים בדיוק את אותו הרעיון, אפילו אם התחום שבו האתר שלכם עוסק הוא צר מידי. אם אתם מרגישים מיצוי מסוים – לא צריך להילחם בכוח. גולש שיתקל בתכנים דומים בתוך האתר, יבין שאין לו לאן להתקדם, ופשוט יצא החוצה. כמובן שאם תחום העיסוק שלכם מאפשר לכם להוסיף תכנים מגוונים – יישמו זאת, וכך תוכלו לפתות כל פעם את הגולש לקרוא משהו חדש.

לשים לב למהירות הטעינה – אנחנו אמנם חיים היום בעולם שבו לכולם כבר יש אינטרנט מהיר, אך עדיין דפי אינטרנט יכולים להיטען לאט. למה זה קורה? בגלל תמונות כבדות מידי, עומס של תבניות ושל קודים וכיו”ב. מומלץ לעשות שימוש בתבניות חוסכות במקום כמו וורדפרס, שמאפשרות לכם להעלות תכנים מגוונים, אך כך האתר לא שוקל יותר מידי, וכך הוא עולה מהר יותר אצל הגולשים. אם האתר עולה לאט מידי – לגולש פשוט נמאס והוא יוצא החוצה.

דף שלא תוקף – נכון שאתם רוצים לשכנע את הגולש לבצע פעולה מסוימת בתוך האתר, אבל חשוב לא להעמיס על הגולש עם מסרים פרסומיים ושיווקיים. למה זה חשוב? כי סביר להניח, שמראש הגולש נכנס כשהוא רוצה לבדוק מוצר, לרכוש אותו, או לפחות להשיג עליו מידע. לא צריך למשוך אותו בכוח. השוו זאת לחוויית קניה בעולם האמיתי – כשאתם נכנסים לחנות האם תעדיפו את המוכר הרגוע, הנינוח האדיב והמנומס, או את המוכר המתלהב שדוחף לכם עוד ועוד מוצרים לתוך היד?

 

השינוי בסופו של דבר מתבצע

בעזרת כלים כמו גוגל אנליטיקס תוכלו לעקוב אחרי אחוז הנטישה מהאתר שלכם, ולראות האם הצעדים בהם אתם נוקטים אכן מורידים את אחוזי הנטישה. חשוב להבין, שאחוז נטישה גבוה נחשב לרוב לאחוז נטישה שלמעלה מ50%, כך שאם הצלחתם לרדת לממוצע שבין 40 ל50 אחוז – המצב שלכם בהחלט סביר, אף כי תמיד יש מקום לשאוף אליו.