מהו HTML 5

תקן זה מאפשר להגדיר בצורה בסיסית ביותר את המבנה הפנימי של אתרי אינטרנט, בין היתר, כותרות משנה ואזורי חלוקה פנימיים בדף (DIVs), אבל לא יותר מזה. על מנת להדגיש קטע מסוים בדף, היה צורך להבליט את הפונט שלו או להגדיל אותו, אך שיטות אלו נוצלו לרעה על ידי ספאמרים, ונכון לרגע כתיבת שורות אלו, כלל לא בטוח אם הן עדיין אפקטיביות.

ההיררכיה המשופרת של HTML 5

תקן HTML 5 אמור לעשות סדר בבלגן ולחלק את הדף לחלקים שונים בצורה הרבה יותר הגיונית :

תגית Article – תגית זו תגדיר היכן יופיע מאמר מסוים , ולמרות שאין הרבה הבדל בינה לבין תגית ה- DIV הנוכחית, היתרון שלה יהיה דווקא באפשרות להפריד אותה מהתגים הנוספים שיוצגו בהמשך.

תגית Nav – תגית זו תגדיר את אזורי הניווט באתר ועלולה לתת עדיפות לקישורים הפנימיים שיופיעו בתוכה. עד כה ,היה קשה למדי למנועי החיפוש להפריד בין קישורים פנימיים שנועדו לקידום נטו (ואותם הם לא תמיד אהבו) ובין קישורים פנימיים שנועדו לניווט.

תגית Header – תגית זו תגדיר את החלק העליון של הדף. כאמור, עד כה היה ניתן להגדיר אך ורק כותרות של מספר מילים ולא פסקה שלמה. סביר להניח שגם הטקסט בתגית הזו יקבל עדיפות מסוימת.

תגית Footer – תגית זו מסמלת את החלק התחתון של הדף וכנראה שהטקסט שיופיע בתוכה ייחשב פחות בעיני מנועי החיפוש. למה זה טוב? אם למשל, ישנו מידע יצירת קשר שלא חשוב לקידום או רצון לקשר לאתרים בלי לתת להם יותר מדי כוח (ובכלל זה גם החלפות קישורים).

מיקרו נתונים – מיקרו נתונים הם אולי החידוש הכי גדול בהקשר של HTML 5 וקידום אתרים. מיקרו נתונים מאפשרים לסמן אלמנטים מסוימים בדף בהקשר הנושאי שלהם כמו למשל שמות של אנשים, סרטים, מקומות וכו’. סביר להניח שההשפעה של המיקרו נתונים תגדל ככל שגוגל יהפוך למנוע חיפוש תשובות ולא רק למנוע חיפוש של אתרי אינטרנט, תהליך שבעצם מתחיל כבר עכשיו, כאשר גוגל מתחיל לזהות ישויות שונות ולקשר ביניהן על מנת להציג עובדות.

ניתן להתחיל כבר היום

מכיוון שמרבית האלמנטים החדשים לא מתנגשים עם הדפדפנים הנוכחיים ובדרך כלל גם לא עם הישנים יותר, אין מניעה מלהתחיל להשתמש בהם כרגע. כאשר גוגל יתחיל לתת יותר משקל לאלמנטים הללו, אתרים שעשו את שיעורי הבית שלהם, יזכו ליתרון מסוים על פני אתרים אחרים שלא ביצעו את ההתאמות הנדרשות.