Analytics – מעקב אחרי גולשים online

מערכת הגוגל אנליטיקס הינה מערכת, מבוססת “ענן”, המיועדת לבצע מעקב וניטור אחר ביצועי האתר שלכם. בתום תהליך פשוט מאוד הכולל פתיחת חשבון אנליטיקס והטמעת קוד מעקב באתר שלכם, תוכלו גם אתם לקבל כמעט כל נתון או פריט מידע שתוכלו להעלות על הדעת. על בסיס הנתונים האלו תוכלו לבצע מעקב יעיל ומדוייק למדי, לצורך שיפור מתמיד של כמות ה”טראפיק”(תנועת גולשים) באתר וביצועי האתר במגוון רחב מאוד של פרמטרים.

ברוכים הבאים לגוגל אנליטיקס

התקנת המערכת

אל דף הבית של המערכת תוכלו להגיע על ידי הקלדת הביטוי “אנליטיקס” בגוגל או באמצעות ביקור בכתובת: www.google.com/analytics/. בפינה העליונה של העמוד תוכלו לראות את כפתור ה”sign up”. לחיצה עליו תוביל אתכם אל דף הרשמה ראשוני שבו תצטרכו למלא פרטים כמו כתובת הדוא”ל שאותה תרצו לקשר לחשבון, סיסמא לחשבון שלכם ועוד כמה פרטים בסיסיים.

 

בדף הבא תצטרכו למלא את שם החשבון, כתובת האתר שאחריו תרצו לעקוב ואיזור הזמן שבו אתם נמצאים. בתחתית העמוד ישנה תיבת סימון לצורך אישור לכך שאתם מסכימים לתנאי השימוש ולבסוף על “create account’.

 

זהו, עוד שניה מסיימים את ההתקנה. עכשיו אתם למעשה כבר בתוך המערכת, אך כדי להשלים סופית את התהליך תצטרכו להגדיר עבור מערכת האנליטיקס מהם הנתונים שאחריהם עליה עקוב ולהעתיק את קוד המעקב אל תוך קוד האתר שלכם. אם ברשותכם אתר עם מספר סאב-דומיינים, מספר אתרים בעלי שם זהה אך עם סיומת שונה(.co.il, .com, .net) , או אם ברצונכם לעקוב גם אחר נתוני הפרסום הממומן בגוגל אדוורדס, דאגו לסמן את האפשרות המתאימה לכם. אפשרויות והגדרות נוספות תוכלו למצוא בלשונית advanced.

שתילת קוד המעקב באתר

כל מה שנותר עכשיו הוא לשתול את קוד המעקב שבתחתית העמוד. הפעולה מתבצעת למעשה באמצעות העתקת הקוד והדבקתו בכל עמוד באתר שממנו נרצה לקבל נתונים. את הקוד יש לשתול בקוד המקור של האתר, לפני תגית ה </head>. אם אינכם יודעים כיצד לעשות זאת, העזרו במתחזק האתר שלכם, זוהי פעולה שאורכת חמש דקות לכל היותר.

תחילת העבודה עם גוגל אנליטיקס

הערה חשובה לפני שמתחילים: על מנת לשנות את שפת המערכת, לחצו על “settings”  שבראש העמוד ושנו לשפה המבוקשת. כן, יש גם עברית.

גוגל אנליטיקס – נעים להכיר

הדף הראשון שחשוב להכיר נמצא תחת הלשונית “דוח סטנדרטי”. הגרף המוצג בראש העמוד מציג את כמות הביקורים באתר, כברירת מחדל. ניתן לשנות את הפרמטר שהגרף מציג לשיעור ביקורים חדשים, מספר דפים שהוצגו לגולשים, משך ביקור ממוצע ועוד. כמו כן ניתן להציג את את התפלגות הנתונים על פי יחידות זמן כמו שעה, יום, שבוע וחודש.  כמו כן ניתן להציג שני גרפים במקביל וכך למשל להשוות את כמות הביקורים הכוללת אל מול כמות המבקרים החדשים, לבחון את מגמת ההתקדמות ולפעול בהתאם.

 

ממש מתחת לגרף תוכלו למצוא קיצורי דרך אל קטגוריות נתונים עיקריות וביניהן:

• כמות הביקורים הכוללת של גולשים באתר

• אורחים יחודיים – מספר הגולשים באתר, להבדיל ממספר הכניסות לאתר. כך למשל אם אדם אחד נכנס לאתר 3 פעמים במהלך התקופה שאותה מציגים, כמות הביקורים תהיה 3 וכמות האורחים היחודיים תהיה 1.

• מספר הדפים שהוצגו

• כמות ממוצעת של דפים שהוצגו במהלך כל ביקור באתר

• משך הזמן הממוצע של כל ביקור באתר

• שיעור היציאה מדף הכניסה – כלומר מהו שיעור הגולשים שהגיעו לאתר ו”ברחו” ממנו תוך 10 שניות או פחות. נתון זה מעיד במידה רבה על רלוונטיות האתר בעיני הגולשים.

• שיעור הביקורים החדשים מסך כל הביקורים

 

 

בתפריט הנמצא בצד ימין תוכלו “לנבור” עוד ועוד לעומקם של נתונים דמוגרפיים, נתוני התנהגות הגולשים באתר, מקורות התנועה לאתר ולמצוא נתונים אינסוף אודות כל מה שקורה באתר שלכם, בכל רגע נתון, 24 שעות ביממה – 7 ימים בשבוע.