אומנם SOPA ו PIPA , החוקים שנועדו להגן על זכויות היוצרים באינטרנט, נעצרו בסופו של דבר, אבל ,ACTA החוק הישן חדש, מאיים להמשיך את דרכם.ACTA הוא הסכם סחר בינלאומי שנחתם (אך עדין לא אושר כחוק) ע”י 30 מדינות, בין היתר באיחוד האירופאי, ארה”ב, יפן, קנדה, דרום קוריאה, מקסיקו, מרוקו ועוד. הסכם זה נועד לאכוף את זכויות היוצרים. בחלק הנוגע לאינטרנט, הוא נועד למנוע הפצה רחבת הקף הגורמת להפרת זכויות. החוק יכנס לתוקף אך ורק לאחר ש 6 מדינות יאשרו אותו. בחודשים הקרובים חוק ACTA יובא לדיון בפרלמנט האירופאי.
מה זה ACTA
היתרונות של חוק ACTA
אם החוק יעבור בסופו של דבר, הוא יועיל מאוד לבעלי הזכויות במדינות החתומות עליו. כל מי שיפר את החוק, או יסייע בהפרתו, יואשם בעבירה פלילית ויהיה עליו לשלם קנס. בנוסף מבצע העבירה עלול להיאסר. עבירה על החוק תיחשב אך ורק ברמה מסחרית. כלומר בהפצה רחבת היקף. החוק כולל מספר סעיפים מומלצים לביצוע: במקרה של עבירה על החוק, חברות האינטרנט יוכלו לחשוף את שמות האנשים שביצעו את העבירות. כמו כן כל ניסיון לפגוע בזכויות יוצרים כמו הסרת לוגואים או כל סימן היכר אחר שמזהה את בעל הזכויות יחשב לעבירה על החוק. כמו קודמיו ACTA אמור למנוע הפצת סרטים ומוזיקה כמו שנעשה ב Mega Uploads, האתר שנסגר לאחרונה, ובכך להגן על תעשיות הסרטים והמוזיקה.
החסרונות של חוק ACTA
כמו SOPA ו PIPA גם החוק הזה מעורר התנגדות רבה מסביב לעולם. חלק גדול מהאחריות יוטל על ספקיות האינטרנט כי הן האחראיות על השימוש שהלקוחות עושים בו. ספקיות האינטרנט יהיו תחת סכנת תביעה, וכדי למנוע זאת, הן יצטרכו לחשוף את שמות לקוחותיהן. חשיפת הלקוחות היא פגיעה בחופש הפרט. רוב המדינות שחתומות על ACTA הן מדינות עולם ראשון. ישראל לא חתומה על חוק זה. ובכל זאת קיים מצב בו גם ארצות הברית תעמיד את החתימה על החוק כתנאי למדינות שירצו לסחור אתה.