1. האם מקור התנועה רלוונטי לעסק שלך?
מהן הציפיות של המשתמש כאשר הוא מגיע לדף הנחיתה מאתר מנחה אחר או באמצעות חיפוש של מונח מסוים? האם תוכל לספק להם את מה שהם מצפים למצוא? אם התשובה היא שלילית, ככל הנראה הגולשים לא ימתינו יותר מדי ויעברו בקלילות לדף הבא.
על מנת לצפות את מקור התנועה בדפי הנחיתה, יש להיכנס לגוגל אנליטקס ללחוץ על עמוד ספציפי (Landing Page report), לבחור מקור (Source) כאל יעד הסינון הראשוני על מנת לבחון מהיכן מגיעה תנועת הגולשים או שניתן לבחור מילות מפתח על מנת לגלות מה מילות המפתח הנפוצות ביותר בשימוש הגולשים.
כעת, האם יש אתרים אשר שולחים לך משתמשים עבור רכישת מוצרים שאתה פשוט לא מוכר? לדוגמא, אם המוצר שלך נחשב למוצר פרימיום יוקרתי אך המחיר אשר מוצג בפורום מסוים שולח לך גולשים באופן מוכוון, ישנה אי התאמה ברורה וכמובן שהיא מהווה טעות. ברוב המקרים, לא יהיה לך יותר מדי מה לעשות בעניין מלבד למקד את מאמציך במקום אחר, יחד עם זאת, אם אתה משלם עבור הפניית הגולשים מאותו אתר, יש להפסיק לאלתר.
2. האם מקור התנועה רלוונטי לדף הנחיתה?
בהמשך ישיר לסעיף הראשון, ייתכנו מקרים בהם תנועת הגולשים היא רלוונטית לעסק שלך אך דף הנחיתה פשוט לא מספק את החוויה הנכונה עבור המבקרים ספציפית באותו דף. במקרה שכזה תוכל לפעול באופן הבא: כוון את תנועת הגולשים לדך נחיתה אחר אשר יהיה יותר רלוונטי עבורם, אם דף שכזה אינו קיים, פשוט תיצור אחד חדש ודבר אחרון, תייעל את הדף, באמצעות אופטימיזציה תיצור ערכי חיפוש חדשים.
3. האם דף הנחיתה שלך מציג יכולת ויזואלית מהממת או בעיות טכניות בשימוש?
נושא זה שווה בדיקה בשל הסיבה הפשוטה שזו אחת הבעיות הקלות ביותר לתיקון. על מנת לזהות בעיות טכניות ניתן לפנות שוב לגוגל אנליטיקס וליצור דו”ח פשוט באמצעות ה Browsers על מנת לבדוק בעיות בהתאמה. שנית, לחץ על OS על מנת לבדוק האם הגולשים באמצעות הנייד או הטאבלט מקבלים חווית גלישה אופטימאלית. שלישית, חפש את רזולוציית המסך, גרסת הפלאש או הג’אבה והדבר האחרון הנחוץ לדו”ח הוא המיקום הגיאוגרפי, יכול להיות שדף הנחיתה במקומות מסוימים בעולם איטי יותר. תוכל להשתמש בכלים כגון: ADOBE’S BROWESERLAB על מנת לבחון את האתר שלך בעיני מנועי חיפוש אחרים על מנת להצביע כל בעיות ספציפיות.
4. האם אתה מאמץ את העקרונות הבסיסים של דפי הנחיתה?
מה שהופך דף נחיתה לאפקטיבי יכול להשתנות משוק לשוק אך שווה לבדוק שאתה אכן מיישם חלק קטן או יותר מהטכניקה הבסיסית של דפי הנחיתה לפני הכול, תוכל להשתמש במאמר הבא :”האנטומיה של דף הנחיתה המושלם” כנקודת התחלה. מעבר לכך, האם יש לדף הנחיתה שלך כותרת חזקה ורלוונטית? האם המולטימדיה המוצגת בדף הנחיתה היא איכותית? האם יכולת יצירת הקשר בשיחה היא ברורה וחזקה? האם יתרונות המוצר שלך מוצגים באופן אפקטיבי בניגוד להצגת קווי המוצר באופן פשטני? מומלץ לכם להיכנס ולבדוק את הטיפים הבאים מאת Unbounce too.
5. האם אתה מדבר באותה “השפה” של הלקוחות הפוטנציאלים שלך?
גם אם יש לך מקורות תנועת גולשים רלוונטית, שימוש יצא דופן ושאר אלמנטים אשר הופכים את דף הנחיתה שלך למוצלח ביותר אך עדיין יש לגולשים בעיה להתחייב לאתר שלך, הנקודה האחרונה נועדה לעזור לך לבדוק האם השפה בה אתה משתמש היא אכן השפה הנכונה.
האם אתה יודע מה המשתמשים מחפשים בדיוק בדף הנחיתה שלך? האם הם צרכנים נבונים אשר מבצעים סקר מחירי שוק? מה המתחרים שלך מדגישים במוצר שלהם לעומתך?
טכניקה חזקה במיוחד לשימור לקוחות קיימים מכיוון שיש לך כבר את כתובת האימייל שלהם תוכל לשלוח להם מייל עם השאלות הבאות: במה התחשבת בעיקר כאשר שקלת לרכוש את מוצר X? האם חיפשת את אותו מוצר במס’ מקומות? מה היו הסיבות שהחלטת לבסוף לא לרכוש את אותו המוצר? מהן הסיבות ששכנעו אותך לרכוש את המוצר אצלנו לבסוף?
תוכל ליצור בקלות את הסקר באמצעות שימוש בפורומים של גוגל או ב Survey Monkey . אם לדוגמא קהל הלקוחות שלך מתאפיין בביצוע מחמיר של סקר מחירים לפני הרכישה, תיצור דף נחיתה אשר מדגיש כמה המוצר שלך מוצלח וזול ולאחר מכן ערוך השוואה בין הדפים. אם קהל הלקוחות שלך מושפע בעיקר מהמלצות של לקוחות , תוכל ליצור דף נחיתה אשר מציג באופן מאסיבי המלצות מלקוחות מרוצים.
מקור המאמר
https://www.seomoz.org/blog/identifying-and-fixing-your-worst-landing-pages