תחום קידום האתרים הוא אינו שחור ולבן. יש בו לא מעט שטחים אפורים. לכן, לאורך השנים, ובעקבות האלגוריתמים השונים שהשתחררו, נפוצו לא מעט מיתוסים שגויים או לא נכונים חלקית. המיתוסים גורמים במקרה הטוב להיווצרות ניסויים על מנת לבדוק האם הם נכונים או לא. במקרה רבים הם משנים את הרגלי העבודה לכיוון הלא נכון. באתר SEOMOZ פרסמו את עשרת המיתוסים הנפוצים ביותר נכון למאי 2012.
1. יותר מידי קישורים מאותו דומיין מזיקים לאתר
זה ממש לא משנה כמה קישורים מופנים מדומיין מסוים, אלא אם מדובר באתר גרוע ומניפולטיבי שבעצמו מבוסס על קידום אתרים שחור, או שהוא אתר ספאם. באופן כללי, ממש לא כדאי לקבל קישורים מאתרים נחותים. אם יש לאתר שלכם עשרות אלפי קישורים, זה לא אומר שהם מזיקים. אם יש סיבה מוצדקת לקיומם, הם רק יעזרו לכם. גוגל נלחמים אך ורק בקישורים שנוצרו באופן לא טבעי.
2. צריך להילחם בקישורים גרועים שנבנו ע”י אנשי אחרים
אין צורך לבזבז אנרגיה מיותרת במלחמה נגד הקישורים הללו. במקום זאת השקיעו מאמצים בבניית לינקים חיוניים ואיכותיים למשתמשים. הם יגנו עליכם מפני פגיעה מקישורים גרועים. בקשו הסרת קישורים רק במקרים חמורים במיוחד.
3. צפיפות מילים גבוהה מידי
פעם היה נהוג לבדוק את אחוזי צפיפות מילות המפתח באתר ובדפי האתר. היום אין לכך חשיבות בכלל. למעשה אם תכניסו מילות מפתח באופן לא טבעי ומאולץ למאמרים, האתר יפגע מגוגל פנדה. אבל אין זה אומר שצריך לעבור על האתר ולדלל בו את מילות המפתח. זה לא משנה אם צפיפות המילים נמוכה או גבוה – העיקר ששילוב המילים נעשה באופן טבעי ולא מאולץ.
4.צריך להיזהר מאתרים אחרים שמפרסמים את עדכוני ה RSS שלכם
ב99% מהמקרים, כאשר מפיצים את עדכוני ה RSS , מי שעושה זאת נותן לאתר גם קישור. לכן הרווח כולו שלכם. כן יש כמה אתרי ספאם, אבל גוגל לא ישמשו בזה לרעתכם. זה אומר שהפכתם לשם דבר ברשת. במקרים רבים עדכוני RSS לא נחשבים בכלל כתוכן משוכפל.
5. חיבור אתר לגוגל אנליטיקס יכול לפגוע בו
רבים חושבים שאם הם יחברו את האתר לגוגל אנליטיקס, במקרה ובו תהיה ירידה בנתוני האתר, כמו אחוז נטישה לא טוב, גוגל יפגעו בדירוג האתר. גוגל לא עובדים בצורה כזאת. צוות הספאם של גוגל לא משתמשים במידע מגוגל אנליטיקס כדי להעניש אתר. יכול להיות שזמן השהיה באתר יהיה נמוך כי התוכן באתר עונה על דרישות הגולשים בצורה מהירה. לכן אין סיבה שהאתר יפגע.
6. הפניית קישור לאתר שהפנה אליכם פוגעת באתר
אין כל סיבה לדאוג לדבר הזה. פעם היה לזה אפקט שלילי, היום זה לא משנה. במקרים רבים אי אפשר לקבל קישור מבלי לתת. כל עוד זה נעשה באופן טבעי, ואתם לא מבצעים החלפה מסיבית של קישורים בין אתר לאתר – אין כל סיבה לדאוג.
7. קישורים ללא טקסט עוגן לא מועילים לאתר
כמו עם צפיפות מילות המפתח, כך גם עם טקסט העוגן, זה לא ממש משנה. בכל מקרה, בחודשים האחרונים, גוגל שוקלים לבטל את השפעת טקסט העוגן על ההפניות. קישור לאתר הוא עדין קישור דרכו נעים עכבישי גוגל. עדיף לבצע הפנייה על טקסט עוגן לנוחות המשתמש, אבל אין טעם להילחם על כל מילה.
8. קישורים בפוטר מזיקים לאתר
ברוב המקרים זה לא נכון. קישורים בפוטר יכולים לעזור לגולש להתמצא באתר. כל עוד לא דוחפים לשם בכח מילות מפתח והופכים את הפוטר למזבלה, אין צורך לדאוג. כל עוד יש שם הפניות טובות התורמות לחוויית המשתמש אין בכך שום דבר רע.
9. כתובות URL ללא מילות מפתח פוגעות בדירוג
הן יכולות לעזור, אך בשום פנים ואופן הן אינן מודעות מאתר לקבל דירוג טוב. יצרית כתובות ידידותיות זה טוב, אך כאמור כתובות ללא מילות מפתח לא מזיקות לאתר. אין צרוך לעבור על כל אלפי הכתובות ולהכניס בהן מילות מפתח.
10. בלוגים ויחסי ציבור מחוץ לאתר יכולים לפגוע בו
כל עוד זה נועד לקדם את האתר בדרך טובה ללא ספאם, זה רק יעזור ל SEO. חוות תוכן יזיקו לאתר, אבל בלוגים חיצוניים הקשורים לנושא האתר רק יועילו לו. כל עוד התוכן בהם שימושי ויעיל, אתם עוזרים לגולש למצוא את מה שהוא מחפש. לכן מבחינת גוגל אתם רק עוזרים למשתמשים.