עם אילו לקוחות ממש לא כדאי להתעסק

עם כל הכבוד לזכויות הצרכנים, גם לבעלי עסקים יש את הזכות שלא לעבוד עם לקוח  לא הגון. הרי הגינות היא עניין דו צדדי. אומנם הקלישאה אומרת שהלקוח תמיד צודק, אך האם באמת צריך לתת לו את האפשרות לנצל את בעל העסק יתר על המידה ולדרוש עוד ועוד תמורת אותו המחיר? האם צריך לשמר לקוח בכל מחיר ולספוג הפסדים?

התחייבות למקום הראשון

לעולם אל לקוח אשר מבקש התחייבות למקום הראשון בפרט ולדף הראשון בכלל. לקוח זה אינו מבין כלל את עולם קידום האתרים אם הוא מבקש זאת. הוא אינו מסוגל להבין שקידום אתרים אינו מהווה קניית מוצר. קידום אתרים אינו קסם ואי אפשר לשלם לגוגל כדי להיות במקום הראשון. הוא אינו מבין כי הוא לוקח שרות. הוא אינו מבין כי הוא משקיע לטווח ארוך. האם אתם באמת רוצים להחזיר כסף ללקוח לאחר תום החוזה הראשוני עם לא הגעתם לדף הראשון? האם לקוח כזה ישתלם לכם?

 

מחיר מצחיק

לקוח המבקש לשלם מחיר נמוך מאוד לא מבין את ההשקעה לצורך קידום אתרים. מקדמי אתרים לא לוחצים על כפתור סוגי ומקפיצים את האתר במהירות האור. כדי לקדם את האתר צריך לכתוב מאמרים (לפחות עשירייה) לצבע חקר מילות מפתח מקיף, אופטימיזציה מלאה לאתר, החלפת קישורים, בניית ועדכון בלוגים ועוד. את המחיר יש לקבוע לפי התחרותיות בתחום. מה שהבטוח הוא שקידום אתר ב 500 לא משתלם לחברת הקידום. הסכומים צריכים להתחיל לכל הפחות מ 1500 שח ומעלה לא כולל ניהול רשתות חברתיות וערוץ ביוטיוב.

דרישה לכמות מופרזת של מילות מפתח

לקוח אשר מבקש להיות מקודם לפחות ב 50 מילות מפתח הוא לקוח שיש לסרב לו בנימוס או להוריד אותו לקרקע ולומר לו שכשמקדמים אתר מתחילים לכל היותר עם 5 מילות מפתח ומוסיפים בהדרגה עוד ועוד מילים. עם הלקוח הזה מבקש מכם להגיע לתוצאות עם כמות מילים כה גדולה תוף פרק זמן קצר הסבירו לו שהוא מבקש ממכם לרוץ מרטון בספרינט לכן אין סיכוי שתגיע עם כל הכח, כלומר כל המילים לקו הסיום. אתם תקרסו אי שם בהתחלה או באמצע הריצה.