מכיוון שתחום הSEO משתנה לעיתים קרובות בעקבות עדכוני אלגוריתמים של גוגל, בעלי אתרים מוצאים את עצמם פעמים רבות מבולבלים. בנוסף מיתוסים רצים באופן קבוע. למשל אנשים חושבים שאפשר לשלם לגוגל כדי שהאתר שלהם יגיע לדף הראשון, אנשים חושבים שקניית עשרות אלפי לינקים תביא את האתר למיקום טוב יותר ועוד. ברוב המקרים השמועות אינן נכונות או אינן יעילות לטווח רחוק. אז כדי לעשות קצת סדר, הינה כמה טיפים ממאט כץ.
איכות עדיפה על כמות
האם יותר מידי אתרים על שרת אחד יכולים להזיק האחד לשני? האם שימוש באותו ה JavaScript במספר אתרים זה דבר רע? האם אתרים עם אותו ה IP זה דבר שכדאי לתקן אותו? אם אתם הוובמאסטר הממוצע, אין לכם מה לדאוג. אין שוב נזק באחסון מספר רב של אתרים על אותו השרת. הרבה אנשים עושים את זה. אבל אם יש לכם כמה אלפי אתרים למשל, אתם בבעיה. כי הסיכוי שיש לכם מספיק חומר ייחודי ומקורי לכל אחד מהם הוא קלוש. לכן סביר להניח שלא תמצאו את רובם בגוגל או במנוע חיפוש אחר. אם יש לכם 4-5 אתרים בנושאים שונים, אין לכם מה לדאוג. במצב כזה אין בעיה שהם יגיעו מאותה כתובת IP ויהיה בהם אותו ה JavaScript.
לעבוד באופן טבעי
כאשר משיקים אתר חדשה של אותה חברה במדינות נוספות, עלולה להתעורר בעיה אם מעלים ביום הראשון אתר עם מיליוני דפים ובונים לו תוך כמה ימים מאסה אדירה של לינקים. חברות שהשיקו אתרים בצורה כזאת גילו שמבחינת קידום הם לא ממש הצליחו. פעם, אולי היה אפשר לפעול בשיטה זו אבל בעקבות השינויים האחרונים בגוגל, הדרך הנכונה היא הדרך הטבעית. כלומר הדרך הנכונה היא להעלות אתר לרשת ומידי יום להוסיף לו כמה אלפי דפים במקום כמה מיליונים, ולבנות לו לינקים בהדרגה.