ככל שרשת האינטרנט הולכת ומתפתחת מתחילים לקום כלי שיווק חדשים ומעניינים שלא היו קיימים קודם, חלקם טובים, חלקם אולי יהיו טובים וחלקם פוטנציאל עתידי. השאלה היא מה רובם אומרים בעצם?
הבעיה שלנו כלקוחות
הבעיה שלנו כלקוחות של כל השירותים האלו, שאנחנו לא ממש מבינים מה כל אחד מהמושגים האלו בכלל אומר. אנחנו לא מצליחים לדעת דברים שנראים לכאורה נורא בסיסיים לאנשי האינטרנט והם בהלם:
1. מה זה בכלל אומר ניהול מוניטין, ומה זה בכלל ניהול מוניטין באינטרנט ?
2. מה זה בשם אלוהים קידום אתרים אורגני?
3. מה זה אומר בכלל עבודה עם פייסבוק?
4. מה זה בשם כל הקדושים שיווק בפייסבוק?
אז בואו נעשה קצת סדר:
בואו נתחיל מניהול מוניטין באינטרנט- כאשר מדברים על התחום הזה עולות הרבה מאוד שאלות שאנחנו יכולים לשאול את עצמינו, אך כנראה שהעיקרית בהן היא מה זה בכלל מוניטין? הרי איך אפשר לנהל מוניטין, כאשר בכלל לא יודעים מה זה ואיך מנהלים אותו בלי שיודעים מה זה מוניטין.
אז הנה ההגדרה- כאשר מדברים באינטרנט על מוניטין, הכוונה היא הדרך כלל לניהול תדמית. לאחר שכבר קראתם את ההגדרה של ויקיפדיה, אתם כנראה מתחילים להבין שניהול תדמית או מוניטין מחייב קודם כל קיומו של מוניטין כזה. לכן בואו נתחיל להבין איך בעצם יוצרים תדמית או במילים אחרות:
איך יוצרים חשיפה
האמת צריכה להיאמר קודם כל, חשיפה באינטרנט עולה כסף- הרבה כסף. אם אתם בתקציב של כמה מאות שקלים לחודש, אולי עדיף שתעשו קידום אתרים אצל דפי זהב. קצת עצוב להגיד זאת, אבל זו האמת: האינטרנט הוא לא באמת כלי ששיך לכולם.
חשיפה בפירוש עולה כסף ולא מעט כסף. אז איך ניתן ליצור את החשיפה הזו, הנה כמה שלבים שהם חובה לחלוטין על מנת ליצור נראות באינטרנט:
1. קודם כל להיראות פיקס– אולי זה דבר שאתם צריכים לקרוא ואולי לא, אבל ההתחלה היא צריכה להגיע בדיוק בהתחלה, לפני שאר הדברים. כאשר אנחנו כותבים להיראות פיקס, הכוונה שלנו היא כרטיסי ביקור, אתר אינטרנט, חתימות אי מיילים וכל דבר ששייך למשפחת “הניירת המשרדית” באינטרנט. אם אתם רוצים להיראות אימפריה- אתם צריכים להיראות כאלו מהתחלה ועד הסוף.
2. אחרי שעברנו את הבסיס– בואו נמשיך הלאה: עולם האינטרנט מתחלק היום לשני ענקים מיתולוגיים כמעט בגודלם, הראשון הוא מלכת האם הבלי המעורערת- גוגל, השנייה היא הנסיכה הטוענת לכתר- פייסבוק. על מנת לצבור את החשיפה שאנחנו חושקים בה, חייבים ללמוד לעבוד עם שני הכלים האלו, כאילו החיים שלנו תלויים בזה.
גוגל
בתור מלכת החיפוש, גוגל חולשת על עיקר ענף הנקרא שיווק ברשתות חברתיות כאשר הכלים הקיימים הם מגוונים מאוד: ppc קידום אתרים אורגני( seo), פרסום באתרי תוכן גדולים, קניית באנרים, יחסי ציבור באינטרנט והרבה מאוד כלים ששליטה בהם תעניק לכם את מה שנקרא “מוניטין באינטרנט”.
פייסבוק
הפייסבוק היא פלטפורמה חדשה באופן יחסי, לכן השליטה במערכת זו עדיין לא הוכחה כפועלת לחלוטין. השאלה הגדולה היא מה בעצם ניתן להשיג באמצעות עבודה עם פייסבוק? האם ניתן להמיר גולשים ללקוחות? שאלה מצויינת שעדיין כנראה לא ניתן לענות עליה. כך או אחרת כל חברה צריכה להתחיל ללמוד איך עובדים נכון עם פייסבוק ורשתות חברתיות, רק על מנת לא להישאר מאחור, אך שאלת התועלת מבחינת המיתוג היא עדיין פתוחה לחלוטין, כאשר מדברים על המדיה החדשה הזו.