הדבר הכי בסיסי בקידום אתרים הוא חקר מילות מפתח. במקרים מסוימים הלקוח יודע מה הוא רוצה כמו גם חברת הקידום. במקרים אחרים הלקוח אינו ממש יודע לבחור את המילים הנכונות או שהוא מעוניין להרחיב את הקידום אל מילים אפקטיביות נוספות. בכל אחד מהמקרים, יש לבצע חקר מילות מפתח לפני שמתחילים לקדם את האתר – לפעמים המילים שאף אחד לא חשב עליהן, יכולות להתגלות כאפקטיביות.
טרמינולוגיה
כדי לדעת באילו מילים להשתמש יש לחקור ולהבין את הטרמינולוגיה של הלקוח. לפעמים אנשים מחפשים אחר מוצג כלשהו, שם מוצר או אפילו תיאור מוצר. למשל אם אתם מקדמים חנות נעליים. אולי כדאי לכם לשקול לקדם את המילים נעליים אלגנטיות ולא רק נעליים כמו גם נעליים נוחות או נעליים איכותיות. יש לחקור לעומק את התנהגות הגולשים. את רוב התנהגות החיפוש תבינו בחקר מילות המפתח – את השאר תגלו דרך גוגל אנליטיקס.
מה מתאים ללקוח
כלי מנהל מילות המפתח יספק לכם מספר ממוצע של חיפושים על מילות מפתח. אבל אין זה אומר שאתם צריכים להשתמש בכל מילות המפתח החזקות ביותר. למעשה כאן חקר מילות המפתח רק מתחיל. כי למשל אם אתם מקדמים לקוח עם חנות נעליים, והוא מוכר בעיקר נעלי ילדים – נעליים היא לא המילה המרכזית שלכם – אלא נעליים לילדים או נעליים קטנות, או כל מילה אחת שמתאימה ללקוח שלכם. לפעמים הלקוח יהיה מעוניין לקדם בכלל משהו אחר, משהו שאינו בהכרח בעל נפח חיפוש גבוה – לכן יש לבצע חקר מילות מפתח נוסף על מה שהוא מעוניין לקדם.
מיפוי מילים
חלק מהמילים הינן קשות עד מאוד מסובכות לקידום בעוד שמילים אחרות פשוטות יותר. עליכם להחליט על אילו מילים אתם רוצים ללכת. ללכת רק על מילות מפתח תחרותיות בכל הכח יכול לקחת הרבה זמן ולא להביא ללקוח שום תועלת במכירות. לכן במקביל למילים התחרותיות צריך לקדם גם מילים נוספות כדי שעד אז האתר יופיע אומנם במילים פחות חזקות אבל לפחות הוא יגדיל את הכניסות לאתר.
המאמר מבוסס על:
https://searchengineland.com/the-keyword-researchers-guide-to-creating-competitive-compelling-content-139694