תוכן הוא אחד מעמודי התווך המרכזיים לקידום אתרים. ללא תוכן, כל המבנה יקרוס. תוכן גרוע הוא כמו עמוד חלש. הוא יחזיק את המבנה, אבל אף אחד לא ירצה להיכנס לתוך הבניין. כל איש SEO שמכבד את עצמו יודע שצריך לכתוב קודם כל לאנשים ורק אחר כך למנועי חיפוש ולא להפך. הרי גוגל הוא לא זה שיקנה מכם את המוצר, אלא הלקוח הפוטנציאלי. לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם לכתוב נכון לאתר.
לדעת מה הלקוח רוצה בדיוק
חלק מהלקוחות יודעים בדיוק איזה תוכן הם רוצים במאמר בעוד שבמקרים אחרים ממש לא אכפת להם מה כותבים. אם לקוח דורש מאמר מומחה בנושא שלו, אבל אין לכם כותבים כאלה, יש למצוא לו כותב מתאים. יש להסביר ללקוח שמאמר מומחה עולה יותר כסף. אם לקוח לא יודע מה הוא רוצה באתר, חשוב לגרום לו לשתף פעולה בכל זאת, ולקבל ממנו הנחיות כלשהן. אחרת המאמרים יצאו גרועים.
לאתר את הכותב המתאים ביותר לנושא
לכל כותב יש את הנושא האהוב עליו או נושא בו הוא מבין יותר מכל נושא אחר. לכן, כשאתם מחפשים כותבים, התאימו אותו לנושא ועל תזרקו לו את הנושא סתם. בדקו את הידע שלו ובקשו דוגמאות כתיבה. חשוב למצוא כותבים יצירתיים. כותבים המסוגלים לכתוב מאמר שונה על כול נושא שבעולם גם עם כבר הכל נכתב.
לתת הנחיות ממוקדות לכתיבה
כאשר אתם מבקשים מאמר מכותב חיצוני – כדאי להגדיר לו את נושא המאמר ואת מילות המפתח. יש לתת הנחיות מדויקות. כמה פעמים מילת המפתח צריכה לחזור בטקס, כמה מילים המאמר אמור להיות ולמה בדיוק להתייחס בתוכן. לאחר שהמאמר נכתב יש להעבירו לעורך, על מנת שיסדר את התוכן במקרה והכותב לא לגמרי הצליח לכתוב כפי שדרשתם. לאחר מכן תנו לעורך לשוני לעבור על המאמר ורק אז פרסמו אותו באתר. חשוב לכתוב כותרת משנה מוצלחת וכותרות ביניים לקוראים שירצו לקבל מידע על נושא ספציפי במאמר ולא לקרוא את כל החומר.
תמונות וסרטונים
חשוב לפרסם תמונות וסרטונים בתוך כל מאמר. זה עוזר להמחיש לגולש את הכוונה ובמיוחד כשמדובר במוצר ספציפי או כשהמאמר הוא מדריך. התוכן הוויזואלי נותן לקורא אוויר לנשימה ומקל על הקריאה כשמדובר במאמר ארוך במיוחד. בכל מקרה ממש לא כדאי לחזור את גבול ה 500 מילים. לאחר כמות זו הקורא יאבד את הריכוז.