לארצות הברית יש בעיה. אחוז גדול מאוד מהמדינה סובל מהשמנת יתר. למעשה השמנת היתר בארצות הברית הפכה למגיפה. בשורה התחתונה, הדבר נובע מכך שפיצה טעימה יותר מברוקולי. כלומר ג’אנק פוד, האוכל שגורם לאנשים להשמין, טעים יותר מהאוכל הבריא והמזין. זה קורה כי אנשים מותאמים למה שהיה פעם טוב להם ולא מה שטוב להם כעת. אוכל משמין היה טוב כדי לעבור את החורף בתקופות קדומות בהם היה קשה להשיג מזון. כיום כשאפשר להזמין פיצה לבית תוך חצי שעה, אנשים עדין ממשיכים לצרוך מזון כאילו הם אוגרים שומן לחורף. על פי קליי ג’ונסון, האיש שכתב את הספר “דיאטת המידע”, האבולוציה פשוט לא עומדת בקצב של התיעוש.
מידע זול על פני מידע איכותי
איך זה קשור לקידום אתרים? ובכן, כמו שאנשים מעדיפים את האוכל היותר טעים מאשר את האוכל הבריא, כך הם מעדיפים לצרוך מידע שהוא יותר מעניין מאשר מידע שהוא מועיל. כלומר אנשים מעדיפים לקרוא כתבות על בידור מאשר לשמוע חדשות. אנשים מעדיפים לדעת שהם צודקים מאשר לשמוע את האמת. ולכן, כלי התקשורת מספקים את מה שהקהל רוצה. ואיך הם יודעים מה הקהל רוצה? הם פשוט בודקים מה הם מילות המפתח הפופולאריות לחיפוש בגוגל ולפיהן הם מעצבים את המידע. כמו שחברות המזון מספקות אוכל זול עם ערך תזונתי נמוך, כך גם חברות התקשורת מספקות מידע דל ובעל ערך נמוך.
ביקוש רע מוביל להיצע רע
היחס שבין חברות המזון להשמנה זהה ליחס שבין צריכת מידע זול לבורות. חברות התקשורת מספקות מידע זול ופופולארי. הם מספקים בידור במקום חדשות. חברות התקשורת שואלות מה הציבור רוצה והתשובות מגיעות מהקליקים והחיפושים בגוגל. מה שבעצם אנשים אומרים שם הוא שהם רוצים להיות צודקים והם רוצים לקבל את האישור לכך. חברות התקשורת מציגות את המידע בצורה שלא תמיד נאמנה למציאות. למשל: סוכנות הידיעות AP פרסמו ידיעה שלאובמה יש בעיות בסקרים. בין היתר נכתב שנשים לבנות לא ממש נוטות להצביע לאובמה. בפוקס הקצינו את הנושא והעלו מאמר עם הכותרת “לאובמה יש בעיות עם נשים לבנות”. הם קיצצו את תוכן הידיעה והורידו את כל מה היה חיובי בידיעה של AP לגבי אובמה.
העדפת כמות על פני איכות
הם ידעו שהקוראים יקליקו מיד על הכותרת כי הם יחשבו שלברק אובמה באמת יש בעיה עם נשים לבנות. הם יודעים שהקוראים יקראו כל דבר שלילי נגד מישהו. כמו שפיצה טעימה יותר מברוקולי כך גם דעה טעימה יותר מחדשות. לחברות תקשורת חשוב יותר שאנשים יקראו את הכתבות מאשר שיצרכו מידע איכותי גם אם זה בא על חשבון המוניטין. אנשים לא מחפשים אחרי כתבות תחקיר איכותיות בדיוק כמו שאף אחד לא מחפש ברוקולי. זאת הסיבה שחברות התקשות מעדיפות לספק מידע זול ופשוט כמו תעשיית המזון המהיר.
בורות היא לא ברכה
הם משתמשים ב SEO כדי לדעת אחרי הקוראים מחפשים ולפיכך הם מספקים את המידע. כמו שאוכל לא בריא יוצר השמנה, כך מידע רדוד מוביל לבורות. התקשורת מעצבת את דעת הקהל. הקהל מעדיף לדעת שהוא צודק ולהיות חלק מקהילה גדולה. גישה זו הורסת את תבונת האדם. למשל אם תכתבו דמוקרטים באנגלית בגוגל, ההשלמה האוטומטית תיתן לכם את האופציות של דמוקרטים גזענים, טיפשים, אידיוטים או מרושעים. אין עליהם שום דבר חיובי בהשלמה.
עוד לא מאוחר לשנות
כאמור הבורות נוצרת גם דרך צריכת המידע ולא מחוסר המידע. אילה שצורכים הרבה מאוד מידע יכולים להיות טיפשים בדיוק כמו אלה שלעולם לא למדו באוניברסיטה. כל מי שמקליק על מידע או מחפש מידע משפיע על כלל המידע שיגיע לאנשים. מידע לא איכותי מוביל לבורות. אז מה אפשר לעשות כדי לשנות את זה? קודם כל להפסיק לצרוך את המידע הדל ולחפש אחר מידע האיכותי. עלינו לשדרג את עצמנו בתור קוראים. זה מתחיל בכך שעלינו להבין מאיפה מגיע המידע, איך התקשורת מציגה אותו ומה היא המציאות. צריך לחפש אחר מידע אמיתי ולא מידע בידורי. כלי התקשורת צריכים לעבוד בשקיפות ולהציג את איך באמת הם עובדים. כל אחד היום יכול לכתוב בלוג ולספק היום מידע איכותי לקהל.