האם אתרים המתעדכנים בתוכן טרי מקבלים עדיפות על פני אחרים?

דיברנו לא מעט על חשיבות התוכן ותדירות עדכון התוכן באתר. אי אפשר להעלות 10 מאמרים לאתר ולצפות שהוא יעלה בדירוג רק בעזרת בניית קישורים. תוכן איכותי הוא החלק המהותי היום. בלי עדכוני תוכן, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לקדם אתר. האתרים שמתעדכנים לעיתים קרובים ומספקים מידע טרי, מקבלים במקרים רבים מקום גבוה בדירוג, אלה בעיקר אתרי חדשות ובלוגים. אבל לא הכל שחור ולבן. הרי אתרים שימושים מספקים שירותים שונים למטרות שונות. מאט כץ מגוגל מסביר מחדד את הנושא.

 

מידע, הדרכה וקנייה

אלה הם שלושת התפקידים אותם ממלאים אתרים שונים:

מידע –  יכול להיות אתר חדשות או בלוג אבל גם אתר המספק מידע כלשהו על מוצרים.

 הדרכה –  אתר המכיל מדריכים (מלל או סרטונים) המסבירים כיצד לבצע פעולה כלשהי.

קנייה  –  חנות וירטואלית.

חלק מהאתרים ממלאים רק את אחד מהתפקידים הנ”ל. אחרים ממלאים את כל שלושת התפקידים.

 

פקטור הטריות

אז נכון ככל שאתר מספר מידע טרי יותר ורלוונטי יותר לגולש, כך יש לו סיכוי טוב יותר להתקדם בדירוג, אולם הכלל הזה לא חל על כל המילים במידה שווה. יש מילים המצדיקות דירוג לפי טריות ויש מילים שפקטור זה לא חל עליהם. למשל רעידות אדמה. אם גולש כלשהו מחפש מידע על רעידת אדמה לאחר שאחת התרחשה, הטריות חשובה. גוגל מעוניינים להציג לפניו  מידע חדש וטרי על רעידת האדמה האחרונה ולא על רעידת אדמה שהתרחשה לפני מאות שנים.

פקטורים אחרים

לא כל מילת מפתח נבחנת לפי פקטור הטריות כי לא תמיד אנשים מחפשים חומר טרי. לפעמים אנשים עושים מחקר ואז הפקטור החשוב יותר הוא פקטור האיכות ולכן גוגל ישתדלו לתת לו תוכן איכותי מאשר תוכן חדש ולא איכותי. יש יותר מ 200 סימנים לדירוג האתר והם משתנים ממילה למילה. לכן לא תמיד כדאי לעבוד על תוכן חדש, לפעמים עדיף לכתוב על תוכן שהוא תמיד נחשב לתוכן איכותי. תוכן טוב.