מנוע החיפוש של גוגל, או לייתר דיוק, האלוגריתם שלו, לעולם אינו קופא על השמרים. על מנת להמשיך ולספק לגולשים תוצאות רלוונטיות ואיכותיות חייב מנוע החיפוש להשתפר כל הזמן ולהצליח להערים בחוכמתו הרבה על מקדמי אתרים מניפולטיבים שעושים שימוש ציני בטכניקות קישורים פסולות.
האלוגריתם החדש שם את הדגש הרבה יותר על איכות הקישורים מאשר על הכמות שלהם ואתר שהצליח להשיג כמות סבירה של קישורים איכותיים ממקורות שונים יופיע ברוב המקרים לפי אתר עם כמות גדולה של קישורים בינוניים.
כיצד נקבעת איכות הקישורים במנועי החיפוש ואיך נדע אילו קישורים כדאי לנו לבנות או להשיג על מנת להצליח בקידום אתרים?
קישורים רלוונטיים זו אולי המדד החשוב ביותר לאיכותם של הקישורים. הרלוונטיות. אם יש לנו אתר שעוסק בשיווק באינטרנט ואנחנו רוצים לקדם אותו, קישור מאתר אחר בתחום יהיה הרבה יותר חזק מאשר קישור שיצא מאתר שעוסק במכונות כביסה (או בצימרים או באוטיזם או ביהלומים….) עוצמת העמוד שממנו יוצא הקישור עוצמת עמוד האינטרנט, או כפי שנהוג לקרוא לה בשפה המקצועיית, PR, היא עדיין גורם משמעותי להשפעה על איכות הקישור.
מדד הPR מחשב את הוותק של העמוד, את המבנה של אתר האינטרנט, את מספר הקישורים הנכנסים לעמוד ועוד שפע של גורמים ובסוף מעניק לעמוד סוג של ציון. ככל שהציון יותר גבוה כך יש יותר עוצמה לעמוד ולקישורים שיוצאים ממנו. מספר הלחיצות על הקישור היום, בתקופה שבה החברות הגדולות יודעות עלינו כמעט הכל, גם לאלוגריתם של גוגל יש יכולת לקחת בחשבון את הרגלי הגלישה של הקהל הרחב. קישור שלחצו עליו יהיה בעל חשיבות גדולה בהרבה מקישור שכנראה לא ילחצו עליו. גוגל מצליחה לגלות את התנהגות הגולשים באמצעות סרגל הכלים שלה (וכמובן שגם בעזרת דפדפן כרום החדיש…) וכך מעלה או מפחיתה מעוצמת הקישור. ומה לגבי דפי אינטרנט שכוחי אל שהגולשים כמעט לא מגיעים אליהם ? גם לקישורים שיוצאים מעמודים כאלו יש חשיבות גבוהה למדיי אולם זה רק במידה שהגולשים היו לוחצים עליהם במידה והיו מגיעים לשם. ואיך גוגל יודעת את זה? ע”פ הסתברות פשוטה. קישורי פוטר הם הרבה פחות “לחיצים” וקישורים אינטגראלים הם הרבה יותר לחיצים.