אפקט הדומינו של החלפת קישורים

החלפת קישורים יכולה וצריכה להתבסס על אפקט הדומינו. נקודת המוצא היא שקישור טוב צריך להוביל לעוד קישורים איכותיים. אך האם  זו תמיד התוצאה? לא תמיד. לעיתים קישור הוא פשוט קישור ובזה זה מסתיים, אך עם ההתעוררות המחודשת של אלגוריתמי החיפוש, רצוי שנתחיל להחליף קישורים איכותיים שמובילים לקישורים איכותיים. מכיוון שבניית מערכת יחסים מובילה להחלפת קישורים איכותית, ננסה להביא במאמר הבא מספר דרכים פשוטות מאוד כיצד לבצע זאת, לעיתים הדרכים הכי קלות ופשוטות הן אלו שאנחנו פשוט לא רואים ולוקחים בחשבון.

בעבר הלא רחוק, היה נהוג להחליף קישורים לאתרים אשר מקושרים לאתר שלך וכך היית נהנה בכל פעם מקצת יותר “באזזז”. בדומה לשאר המרכיבים בקידום אתרים והחלפת קישורים, רעיון זה “סבל” מסוג של שימוש לרעה, אך זהו עדייו רעיון רלוונטי שבשימוש יש הגיון רב שכן, אם כתבת ספר והוא מוצג למכירה בחנות ספרים מקומית לא תרצה לספר לאנשים לגשת לחנות? או אם המאפייה שלך מספקת לחם טרי לאחת המסעדות החדשות, במקום לדבר רק על הלחם שאתה מספק, לא הגיוני יותר לדבר גם על המסעדה, נכון?
בעוד מהותו של הקישור הוא טכני גרידא (מישהו מקדד את הדרך להגיע אליך), ניתן לשנות את צורת החשיבה ולראות בהן יותר, שכן אם המטרה של הקישור היא להביא יותר אנשים אליך, מדוע לא לשקול לנקוט בכל שיטה אשר משיגה את אותה המטרה? מדוע לא לקדם את מה שמקדם אותך? להלן, חמישה רעיונות קלים למימוש אשר יעזרו להשיג את המטרות שצוינו לעיל, רעיונות שכל טירון יכול להשתמש בהם: 

1. עקוב אחר הקישורים שלך על מנת לדעת מה עוד עלייך לקדם.

ניתן לעשות זאת באמצעות גוגל אנליטיקס, כלי מנהלי אתרים, בלוגים שונים וכל דרך שתרצה למעשה. רק תעקוב אחר הקישורים הנכנסים שלך. תבדוק את האתרים אליהם מובילים הקישורים ואם הם איכותיים, תגיב באתר, תודה למנהל האתר עבור הלינק, תצייץ בטוויטר עם קישור למאמר שמוביל לאתר שלך, תשתף בגוגל+ ועוד. השיתוף יכול להוביל למקור תנועה של אנשים לאתר שלך ואף להוביל להחלפת קישורים איכותית נוספת עבורך.

 

2. עקוב אחר אזכורים חברתיים שלך ברשת.

יש אינספור כלים לאיתור אזכורים שלך ברשת, ניתן גם להשתמש בשיטה הישנה והידנית לאתר אותם. לדוגמא, כאשר מישהו מציין אותך לטובה ומחמיא לאתר שלך בטוויטר, כאתר בעל מידע אמין ומעניין,  שווה לך לפנות אליו בחזרה ולהשיב לו תודה ואולי אף להחזיר לו “טובה”. הערכה הדדית ושמירה על מוניטין חיובי, תמיד תוביל להצלחה מקוונת ואוף-ליין.

3. קידום אתרים של אחרים, ישתלם בעתיד.

ברור מאליו, יחד עם הסעיף הקודם, כי קידום אתרים של אחרים, יניב לך פירות בעתיד. מדובר בסוג של חנופה במובנים מסוימים אך אם היא אמיתית ואתה משתף בתוכן כי אתה מאמין בנכונותו ואיכותו היא  כמו להעביר את זה הלאה. תמצא מספר אנשים  אשר אתה מעריך בתחום העשייה שלך ופשוט תכתוב עליהם.

4. תשיג את תשומת ליבם של האנשים המובילים בתחומך.

אם אתה פעיל במדיות החברתיות, ניתן בקלות לזהות את האנשים אליהם אתה מעוניין להתחבר ברמה העסקית. ניתן רק לקוות שאותם אנשים אכן יראו את התוכן שלך, אך אין שום דבר רע בלתייג אותם על מנת לקבל את תשומת ליבם. ישנם כלים שונים על מנת לזהות את אותם אנשים מובילים דוגמת ה- “Crowedbooster”  בטוויטר למשל.

5. תשיג את תשומת ליבם של  “האנשים הקטנים” בתעשייה.

לעיתים לא “התותחים הכבדים” של התעשייה הם אלו שיעזרו לך הכי הרבה, אלא ה”אנשים הקטנים” שאין להם מיליון עוקבים בטוויטר יוכלו לעזור לך אף יותר. אל תתעלם מהם. מדובר באנשים אשר יבקשו ממך להתראיין או לכתוב פוסט אורח בבלוג שלהם או פשוט לכתוב פוסט ולהזכיר אותך. זה קורה לאחרונה יותר ויותר בתעשיית קידום האתרים ומעבר להזדמנות להכיר אנשים חדשים זו הזדמנות מצוינת להחליף קישורים איכותים עם אנשים שטרם פרצו לתודעה הבינ”ל.

 

 

מקור המאמר

 

https://searchengineland.com/the-domino-effect-of-links-relationships-125270