איך עובד החיפוש בגוגל

 

 

רוב האנשים בעולם משתמשים בגוגל כאשר הם רוצים למצוא משהו באינטרנט. קשה למצוא מישהו שלא נכנס לגוגל לפחות פעם ביום. אנשים התרגלו לגוגל עד כדי כך שהם מעדיפים להקליד את שם האתר במנוע החיפוש במקום להקליד את כתובתו המלאה, ובכך לקצר את הדרך. לא כולם יודעים כיצד באמת עובד מנוע החיפוש. מאט כץ, מבכירי המהנדסים בגוגל, מסביר איך גוגל עובד.

 

 

 

העכבישים של גוגל

כאשר אתם מבצעים חיפוש ברשת, אתם לא באמת סורקים את הרשת עצמה אלא את האינדקס של גוגל. או במילים אחרות – כל מה שגוגל מצליח למצוא ולהגיע אליו.  גוגל מאנדקס את האתרים בעזרת תוכנות הנקראות עכבישים. העכבישים נכנסים למספר אתרים במקביל וממשיכים הלאה לפי הלינקים בהם. כך הם עוברים מאתר לאתר דרך הלינקים עד שהם מכסים חלק גדול מאוד מהאינטרנט. חלק הנאמד במיליארדי דפים.

חיפוש לפי מילות מפתח

נניח ואתם רוצים לדעת  עד כמה יכולה הצ’יטה לרוץ.  לשם כך, במנוע החיפוש, אתם תקלידו את המילים  כמה צ’יטה רצה. במקרה זה, קיימות מאות אלפי תוצאות אפשריות. אז איך גוגל מחליט מה להראות ומה מתאים? הוא פשוט ישאל מעל 200 שאלות ויעבוד לפי כך. שאלות כמו כמה פעמים מופיעות מילות המפתח בדף. האם הן מופיעות בכותרת? ב URL? האם יש בדפים מילים נרדפות למילות המפתח? האם הדף הוא מאתר איכותי או מאתר לא ממש טוב?  מה דירוג הדף? (כמות ואיכות הלינקים המפנים לאותו דף חשובה לדירוג הדף). לבסוף כל המידע הזה מועבד ע”י גוגל ולפיו מנוע החיפוש מציג את התוצאות. אורך התהליך הוא כחצי שניה. בגוגל משקיעים בהצגת תוצאות חיפוש יעילות ושימושיות. בחיפוש האורגני בגוגל לא מקבלים תשלום כלשהו תמורת הצגת האתר במנוע החיפוש או שיפור דירוגו.

מה גוגל מציג?

בכל תוצאת חיפוש מוצגים כותרת, URL   וחלק מהטקסט באתר שעוזר להבין אם תוכן האתר מתאים לתוצאות החיפוש. ניתן לראות גם לינקים לדפים דומים, הגרסה האחרונה שגוגל אינדקס מאותו אתר וחיפושים רלוונטיים באותו נושא.  לפעמים מופיעות מודעות בחלק העליון ובצד. המודעות הם למעשה פרסומות. גם לחלק הממומן מתייחסים בגוגל ברצינות רבה ומציגים את התוצאות השימושיות והרלוונטיות ביותר למשתמש.  גוגל מפרידים בין התוצאות האורגניות והממומנות.  אם גוגל חושבים שאין הודעות מתאימות למשתמש בנושא שהוא מחפש, לא יוצגו מודעות בתוצאות החיפוש.