ההתייחסות למילות המפתח היא חלק גדול וחשוב בתחום קידום האתרים. כדי לדעת מה רוב האנשים מקלידים בגוגל על מנת להגיע לאתר בנושא מסוים, עלינו לברר את נפח מילות המפתח. לפעמים מילות המפתח ברורות. למשל אם מישהו יחפש לצאת לטיול מאורגן עם מדריך, הוא יכתוב בגוגל “טיולים מאורגנים”. בנושאים אחרים, יהיה צורך לבצע מחקר מילות מפתח מקיף כי לא תמיד ברור מהן מילות המפתח הנפוצות אותן מקלידים המשתמשים. על פי מילות המפתח מתכננים את תוכן האתר ואת הקישורים המופנים אליו.
מהי צפיפות המילים האידיאלית?
כדי שמשתמש מסוים יגיע לאתר כלשהו, אנו צריכים לדאוג שמילות המפתח יופיעו באתר כמה פעמים ובמספר מקומות. אם כן, מהי צפיפות המילים המתאימה? 0.8%? 8% או שבכלל 80%. מאט כ”ץ מגוגל טוען שהרבה אנשים חושבים שיש שיטה קבועה לצפיפות מילים, ואם פועלים לפיה אז מגיעים למקום הראשון. אם תדאגו לצפיפות מילים באחוז מסוים, זה לא ידרג אתכם באופן אוטומטי לפני כולם. כאשר אתם מציינים בפעם הראשונה את המילה, גוגל מתעניינים בה, כאשר גוגל רואים את המילה בפעם השנייה הם מתייחסים אליה שוב, אבל כשאתם מתחילים לחזור עליה שוב ושוב, אין לכך כל השפעה חיובית מבחינת גוגל. למעשה, אם תחזרו על המילה שוב ושוב, גוגל יתייחסו לאתר שלכם באופן שלילי ואתם תרדו בדירוג.
אז איך בונים צפיפות מילים נכונה?
מה שחשוב לדעת הוא שבפעם הראשונה והשנייה שאתם מתייחסים למילה, זה עוזר לדירוג האתר שלכם, אבל אם תחזרו על המילה עוד ועוד פעמים, זה לא בהכרח ייתן שיפור במיקום האתר במנוע החיפוש. הדרך הבטוחה והנכונה היא לחשוב על מילות המפתח ולשלב אותן באופן טבעי בטקסט באורך מתאים. איך יודעים מה היא הדרך הטבעית ובכל זאת מתמקדים במילות מפתח? תקריאו לעצמיכם את הטקסט בקול רם ובדקו אם משהו לא נשמע לכם בסדר. תקריאו את הטקסט למישהו אחר ותשאלו אותו אם הוא שם לב למשהו מוזר. אם אתם מצליחים להקריא את הטקסט והוא לא נשמע מעצבן למי ששומע אותו – עשיתם זאת נכון. אם אתם אחד מאותם אנשים שחוזרים על מילת מפתח אחרי כל כמה מילים בטקסט – אז הגזמתם. אנשים מזהים סוגי טקסטים כאלה ומתייחסים אליהם באופן שלילי. דירוג האתר על פי מילות המפתח אינו נקבע לפי כלל מסוים. זה נעשה ביחס לאתרים אחרים ולנושא עצמו.