כותרת היא הגורם המרכזי המושך את הקורא למאמר. במקרים רבים כותרות משעממות, או לא יעילות, מרחיקות את הקוראים. במקרים רבים, כפי שמתרחש מידי פעם בכלי תקשורת גדולים, כותרת צעקנית יתר על המידה יוצרת דרמה גדולה ממה שיש בכתבה, מספקת מידע שרק חציו הוא אמת או מוציאה את הדברים מהקשרם. יש לייחס חשיבות רבה לכותרות גם במאמרי האתר וגם בפייסבוק.
כותרות ענייניות
הכותרת צריכה לייצג את הרעיון המרכזי מאחורי המאמר. למשל אם המאמר שלכם עוסק בתיקון צנרת, הכותרת צריכה להיות, “איך לתקן נזילות בצנרת” או תיקון צנרת בכמה צעדים פשוטים”. אל תכתבו כותרות קצרות מידי כמו “צנרת” או “תיקונים”. אלו הן כותרות כלליות מידי. לעולם אל תחזרו על אותה הכותרת באתר. הקורא עלול לחשוב שמדובר באותה הכתבה. כמו כן מומלץ לכתוב כותרת משנה (דסקריפשן) על מנת לתת לקורא הצצה גדולה יותר לתוכן המאמר.
כותרות יצירתיות
כותרת חיונית מאוד לקידום המאמרים במנועי החיפוש. לכן חשוב לתת כותרות ענייניות. כותרות הכתובות בצורת שאלה או כותרת אינפורמטיביות הן הכותרות היעילות ביותר. למשל אם מישהו מחפש ביקורת על הסרט “גלדיאטור”, מאמר עם כותרת “גלדיאטור – ביקורת” או “גלדיאטור ביקורת סרט” יקבל נראות טובה יותר. אבל לבלוגים ואתרים המבוססים על נושאים כאלה, סוג כותרת זה נחשב למשעמם. אז מה עושים? ראשית אפשר לוותר על הכותרת העניינית במצב זה ולהתמקד בהיבטי קידום אחרים. עוד פתרון הוא לכתוב כותרת כזאת: “גלדיאטור – ביקורת סרט: מעבדות לחירות”.
כותרות בפייסבוק
אחרי שכתבתם מאמר טוב, חיברתם לו כותרת מתאימה, הגיע הזמן לפרסם אותו בפייסבוק. שיתוף המאמר בלבד אינו מספיק. לכן צרו כותרת נוספת לפוסט הפייסבוק. למשל אם פרסמתם את המאמרת “איך לתקן נזילה בצנרת” אפשר לצרף לשיתוף כותרת של: “חזרתם הביתה וגיליתם שהוא מוצף? רוצים לדעת איך לפתור את הבעיה כמה שיותר מהר? את כל התשובות תמצאו במאמר הבא”. אפשר ואף רצוי להיות יותר יצירתיים במתן הכותרת לשיתופים מעבר לדוגמא הנ”ל.