קידום אתרים נשמע נושא מסובך לאנשים שאינם מתמצאים בתחום. לתת את העבודה לחברה לקידום אתרים היא הדבר הנכון ביותר לעשות, אבל ככל שתדעו יותר על התחום עצמו כך יהיה לכם קל יותר להבין מה מקדמי האתרים אומרים לכם. אם אתם מקדמי אתרים חדשים אז ככל הנראה אתם שואלים את עצמכם מאיפה להתחיל. מיילי אוייה מגוגל מסבירה מה בדיוק צריך לעשות כשמקבלים אתר לקידום.
כלי מנהל האתרים: חברו את האתר לכלי מנהל האתרים של גוגל. לאחר שתאמתו את הבעלות עליו, אפשרו הפניית הודעות מכלי מנהל האתרים למייל שלכם. כך תוכלו לקבל עדכונים על האתר ישירות למייל מבלי שתצטרכו להתחבר לכלי מנהל האתרים. בכלי מנהל האתרים יש המון אופציות שיעזרו לכם לקדם את האתר. בדקו את כולם והשתמשו בכלי באופן קבוע.
תיאום אסטרטגיות: התאימו את אסטרטגיית הקידום למטרות החברה. בררו איזה מוצרים הם רוצים לקדם והתחילו מהם. למשל אם לעסק שמוכר בגדים יש מאות פריטים שונים, התחילו לקדם את הפריטים הנפוצים ביותר כמו חולצות ומכנסיים. בררו בגוגל אנליטיקס לפי איזה מילות מפתח רוב האנשים מגיעים לאתר ובצעו אופטימיזציה לדפים אלו לפני שאר הדפים. קדמו את מילות המפתח הנכונות בעזרת תוכן איכותי. שימו לב שיתכן כי מילה מסוימת תהיה המילה באמצעותה מגיעים הגולשים יותר מכל מילה אחרת, אבל היא יכולה להיות גם במקביל מילה שלא מביאה המרות. למשל המילה “בנייה” היא מילה לא יעילה לאתר המספק שירותי בניית אתרים, משום שבנייה הוא תחום כללי.
טייטלים ודסקריפשנים: בדקו את הטיילים והדסקריפשנים בדפי האתר. דעו שאם לא תקבעו דסקריפשן לדף, גוגל יבחר באופן אוטומטי טקסט כלשהו מתוך הדף. בנו דסקריפשנים אינפורמטיביים ושלבו בהם מילות מפתח. כך תשפרו את דירוג האתר ותמשכו את תשומת לב המשתמשים. הטייטל והדסקריפשן הוא כמו חלון ראווה. אם המשתמש לא רואה מה קורה בפנים, רוב הסיכויים שהוא לא יטרח להיכנס.
לינקים: גוגל מגלה אתרים בעזרת עכבישים. הם סורקים את הרשת כשהם עוברים מלינק ללינק. פעם היה חשוב מאוד להשיג לינקים, אבל היום הדגש עבר לתוכן. ובכל זאת, חשוב לפתוח לאתר בלוגים, לכלול בהם תוכן איכותי ולהפנות לינקים לאתר הראשי. בנוסף החליפו לינקים עם אתרים באותו התחום. לעולם את תקנו לינקים. גוגל רואים את הדבר בחומרה והם עלולים לדרדר אתר כזה בדירוג.
תוכן איכותי : עדכנו את האתר בתוכן רלוונטי, איכותי וייחודי כמה פעמים במשך השבוע. כיום אין צורך לכתוב טקסטים לפי צפיפות מילים. למעשה אם תחזרו שוב ושוב על אותם המילים באתר, גוגל יזהה זאת כספאם. השתדלו ליצור תוכן איכותי שיעזור למשתמש. למשל אם אתם מקדמים קונדיטוריה, שלבו בתוכן האתר כמה מתכונים. בדקו אם יש באתר ומחוצה לו תוכן משוכפל והיפטרו ממנו.
חוויית המשתמש: אם האתר מסובך, התפריטים מבולגנים והגרפיקה לא יפה או לא מתאימה לתחום בקשו מבעל האתר לבצע שינויים. ככל שהאתר יהיה נוח יותר למשתמש כך הוא ימשוך יותר גולשים. מהירות האתר היא גורם חשוב. אם לאתר שלכם לוקח יותר מידי זמן לעלות, סימן שצריך לבצע בו שיפורים כמו הקטנת תמונות. השתמשו בכלי מנהל האתרים כדי לבדוק איך אפשר לשפר את מהירות האתר.