איך לגלות את הגורמים לירידה בדירוג האתר

הגעתם ביום ראשון למשרד. כמו בכל יום בדקתם את מיקום האתר בגוגל אלא שהפעם נחרדתם לגלות שאתר התדרדר בדירוג באופן משמעותי. אין מה להיכנס לפאניקה. מה שצריך לעשות כעת הוא לגלות מה גרם להתדרדרות. אם לא קידמתם את האתר בדרכים שחורות, זוהי לא אשמתכם וניתן לסדר את התקלה יחסית מהר. מאט כץ מגוגל נותן כמה טיפים לזיהוי הבעיה.

 

בדיקת דומיין וקוד האתר

הדבר הראשון אותו יש לעשות במקרה כזה הוא להקליד את כתובן הדומיין. אם האתר לא עולה –  מזל טוב! עליתם על הבעיה. המשיכו לבדוק את שאר הדפים באתר, כי יכול להיות שהם נפלו ולכן גוגל לא מאנדקס אותם. חשוב לדאוג שאתר מאוחסן על שרת אשר זמין כל  הזמן. אתר המבוסס על שרת גרוע, עלול  לרדת במיקומים. בנוסף חשוב לבדוק את כל האתר. אם אתם רואים בו פקודות כמו No Index או No Follow על דפים מסוימים, סימן שמישהו פרץ לכם לאתר וחיבל אותו. הסירו את הפקודות הללו מקוד האתר.

כלי מנהל האתרים

גוגל קפדניים מאוד לגבי כללי האתיקה. אם אתר כלשהו עבר על החוקים והוא מחובר לכלי מנהל האתרים, הודעה על כך תישלח לבעל האתר. לפעמים בעל האתר אשם בעבירה על הכללים ולפעמים הבעיה באתר נגרמת שלא באשמתו. היכנסו לכלי מנהל האתרים ובדקו אם מחכה להם הודעה שם.  אם אין הודעה, היכנסו לפורום מנהלי האתרים ופרסמו פוסט על הבעיה שלכם. מומחים ואנשי קידום מנוסים יוכלו לעזור לכם לטפל בבעיה. כן תוכלו לדעת אם הבעיה היא רק אצלכם או שהיא משפיעה על עוד אתרים.  יכול להיות שגוגל שחררו אלגוריתם חדש. אל תשכחו לבדוק את האתר גם במנועי חיפוש אחרים, כי אם אתם לא מופעים גם שם, אז הבעיה היא ככל הנראה רק אצלכם.

שינויים
אם ביצעתם שינויים משמעותיים באתר, כמו שינוי כתובת, מבנה ועיצוב גרפי זה יכול להשפיע מאוד על דירוג האתר. כל שינוי גדול באתר משפיע במידה זו או אחר על גוגל, כולל החלפת שרת. אז כדי לא לאבד מהכח שצברתם, כאשר אתם מחליפים דומיין, בצעו הפניית 301. היא תכוון את גוגל כמו גם את המשתמשים מהכתובת הישנה לכתובת החדשה באופן אוטומטי מבלי  לאבד כוח.