כמו בתכנון אתר –  כך גם כאשר מדובר בהקמת בלוג. צריך לתכנן הכל מראש. זה לא מספיק לרצות להקים בלוג. צריך לדעת גם מה היא מטרתו. האם הוא נועד לשמש כאתר תמיכה שתפקידו הוא בעיקר לקדם את האתר או שהבלוג מיועד להיות מקור מידע לא פחות טוב מהאתר הראשי. בשני המקרים התוכן עלול להיות שונה כמו גם פרמטרים אחרים. לכן בנו לעצמכם תכנית עבודה לפני היציאה לדרך. כך תצליחו לגבש סביבכם קהילת עוקבים פעילה.

האם אתם טובים בכתיבה?

בלוג חייב להיות כתוב בשפה רהוטה. הכתיבה חייבת להיות קוהרנטית והרעיון אמור לעבור בפשטות לקורא. אם יש לכם עסק, אבל מעולם לא כתבתם, ולמעשה אתם חושבים שאינכם טובים כלל בכתיבה, כדאי שתעסיקו כותב שיעביר את המחשבות שלכם מהראש אל הדף. או שתעסיקו עורך תוכן אשר יערוך  ויסדר את הטקסטים שלכם.

בלוג כאתר תמיכה או בלוג כאתר מומחה

יש הבדלים בין אתר תמיכה לבלוג מומחה. אתר תמיכה נועד לספק תוכן לגולש וליצור קישורים לאתר הראשי. המאמרים בבלוג הזה, חייבים להיות טובים, אבל אין צורך להשקיע במאמרים פורצי דרך מכיוון שכל אתר צריך כמה אתרי תמיכה. הם לא אמורים לגבש סביבת קהילת קוראים, לכן בעל הבלוג לא ממש צריך להזדהות כמי שעומד מאחורי הבלוג. בבלוג מומחה, בעל העסק צריך להיות בפרונט. בניגוד לאתרי התמיכה, כל מאמר שלו צריך לספק תוכן שלא ניתן לקבל משום מקור אחר. הדרך הטובה ביותר היא לכתוב מזווית הראיה  הייחודית לו.

תדירות עדכון התוכן

חשוב לשמור על בלוג מעודכן באופן קבוע. אם אתם מעלים פוסט פעם בחודש, או פעם בכמה חודשים, הסיכוי שתצליחו לשמור על קהילה קוראים ולהגדיל אותה הוא די קטן. אנשים אוהבים לראות תוכן חדש. לכן צריך לעדכן את הבלוג לכל הפחות פעם בשבוע. קוראים שלא יראו בלוג מתעדכן –  לא יחזרו עליו. מה גם שסיכוי שלכם לקבל דירוג טוב מגוגל יורד. בנוסף חשוב לנהל בצמוד לבלוג דף פייסבוק פעיל. זאת הדרך הטובה ביותר להפיץ היום את תוכן הבלוג.