אופטימיזציה לאתרים

כל מקדם אתרים יאמר לכם שקידום אתרים הוא אינו מדע מדויק. לכן לא באמת ניתן להתחייב על תוצאות וגם אי אפשר לנבא מתי בדיוק אתר יגיע לדף הראשון. לכל חברת קידום אתרים יש אג’נדה משלה. יש חברות המאמינות שצריך להשקיע יותר ב X. אחרות חושבות שהשקעה ב Y  מובילה לתוצאות מהירות יותר וחברה אחרת משקיע ב X  וב Y  באותה מידה. יש כאלה שמקפיצים יותר ויש כאלה שמקפידים פחות. המחמירים משקיעם באופן שווה בשלושת נושאי האופטימיזציה הבאים.

HTML

חלק מחברות הקידום מחזיקות בעובדים המבינים את שפת ה HTML לעומק. כאשר מגיע אתר חדש לקידום, מומחה ה HTML סורק את הקוד ומחפש את הטעויות בו. כמעט בכל אתר יש טעיות בקוד. טעות פה ושם היא לא צרה גדולה, אך אתר עמוס בקוד מוטעה או בכלל, קוד עמוס מידי, עלול לפגוע בקידום. יש ביכולתו של המומחה לתקן את הקוד. לפעמים מדובר ממש בעבודת נמלים. כמו כן הוא יכול לבצע לו אופטימיזציה מבחינת קידום אתרים.

תקן CSS  לקוד האתר

לכל אתר יש לבצע בדיקה לתקינות הקוד על פי CSS. בבדיקה עלולות להתגלות כמות טעויות כמו גם כמות אזהרות. באתרים גדולים תמיד יש טעויות וזה בסדר. אבל עם נתקלים באלפי טעויות או אזהרות על פי הבדיקה, יש להגיש למתכנת האתר את הרשימה על מנת שיתקן אותו. כאמור יש חברות ששמות דגש על ביצוע האופטימיזציה לקוד ויש כאלה שבכלל לו בוחנות אותו.  בכל מקרה לא מדובר בגורמים הקריטיים ביותר לקידום האתר אלא בקריטריונים שעלולים להשפיע באופן חלש יותר על התוצאות. הכל תלוי בשאר הקריטריונים לקידום.

היררכיה

פה ממש לא כדאי לזלזל או להקל ראש. אתר אשר אינו בנוי כמו שצריך. אתר מבולגן שאינו מאפשר לגולש לקבל את מה שהוא רוצה לאחר כמה קליקים בודדים, הוא אתר גרוע. יכול להיות שאתר כזה יהיה בדף ראשון, אך מספר הקניות בו או הפניות אליו יהיה הרבה יותר נמוך מאתר המסודר בצורה ברורה ונוחה. חשוב לבנות תפריט נוח, וגישה קלה לכל מדור באתר.