מה עושים כאשר מתחרים משתמשים בשיטות קידום שחורות

עולם קידום האתרים נתון בתחרות מתמדת. זהו מרתון אין סופי שלא רק שלאינו נגמר אלא לכל אורכו תמיד מצטרפים אליו רצים חדשים. לכן התחרות הולכת והופכת לקשה יותר, מה שגורם לחלק מבעלי האתרים לפעול בעזרת שיטות קידום שחורות. לפעמים לקוח מגיע לחברת קידום אתרים ושואל, “אם ההוא מקדם בעזרת שיטות שחורות וזה עובד לו, מדוע שלא תקדם גם אתה אותי בשיטות אלו?”. או “המתחרים שלנו פועלים בשיטות שחורות, מה עושים נגד זה?” למאט כץ, ראש אגף הספאם בגוגל, יש תשובות להתמודדות עם מתחרים אשר מקדמים את עצמם בשיטות שחורות.

 

דיווח אנונימי לגוגל

אם המתחרה שלכם קונה לינקים, משתמש בקלוקינג וממלאים את תוכן הדף באין ספור מילות מפתח, מלאו באמצעות גוגל טופס דיווח על ספאם. אומנם זה נקרא להלשין, אבל כך אתם עוזרים לעצמכם וגם לגולשים באינטרנט. אתר המכיל ספאם, מזיק לגולשים ומזיק לשוק בו אתם פועלים, כך שאתם עושים טובה אחד גדולה לכולם.  אפשר לדווח על כך גם בפורום מנהלי האתרים של גוגל.

לצפות בהם נופלים

במוקדם או במאוחר, אתרים אשר מקודמים בשיטות קידום שחורות אינם עומדים במבחן הזמן וקורסים. האלגוריתמים של גוגל עולים עליהם ופוגעים בהם. במקרה הטוב האתרים יורדים באופן משמעותי בדירוג. במקרה העוד יותר טוב, הם נכנסים לארגז החול של גוגל לתקופה ארוכה ונעלמים לגמרי ממנוע החיפוש. כך שקידום אתרים שחור יכול להיות יעיל למתחרה לתקופה קצרה. לטווח הארוך הוא רק פוגע באתר.

הימנעו מקידום שחור בעצמכם

כאמור 2 הדרכים להילחם בקידום שחור הוא לדווח או לראות את המתחרה קורס בעצמו. לקדם את האתר שלכם בדרכים שחורות הוא הדבר האחרון שכדאי לעשות. כך גם אתם תצללו עמוק לאזור הדפים האחוריים של גוגל. אף אתר אינו חסין מפני גוגל. אם הם רואים הפרות מצד אתרים גדולים, הם יכולים להעניש גם אותם.