העדכונים של גוגל לחודש מאי

חבילת העדכונים האחרונה של גוגל הנוגעת לאופטימיזצית איכות החיפוש מטעם צוות זה (search quality) עלתה זה עתה לאוויר הבלוגוספירה, והיא מספקת תובנות חדשות בנוגע למגוון תחומי אפשרויות החיפוש וקידום האתרים SEO. הגם שחלק מהעדכונים החודשיים כוללים יותר מחמישים פריטים, וזו האחרונה מכילה כשלושים ותשעה בלבד, עדין מדובר ככל הנראה במנות יפות וגדושות דיין של חדשות וחידושים לעיכול.

להלן סקירה ראשונית של חידושים בולטים שצפים לאחר קריאה ראשונית בפוסט העדכון של גוגל.

 

קישרים לא טבעיים ו- ‘פינגווין’

 

קימים בבלוג שני פריטים, שמותירים את הרושם שהם קשורים זה לזה:

 

שיפור ביישום השימוש בקישורים לא טבעיים [שם קוד improve-fix”, קוד פרויקט Page quality] הצבנו אלגוריתמים שמטרתם לאתר מגוון מזימות הונאת קישוריות, המהוות יחדיו טכניקת ספאם נפוצה. השינוי מבטיח שאנו עושים שימוש ראוי ויעיל באותם סיגנאלים שבקישורים טבעיים  ביצירת הדרוג.

 

שיפורים ב- ‘פינגווין’ [שם קוד twref2 קוד פרויקט Page Quality] החודש חשפנו צמד עדכונונים שמטרתם לשפר את הסיגנאלים ולרענן את בסיס הנתונים בו עושה שימוש האלגוריתם של ‘פינגווין’. 

 

העבודה ששני הפריטים מופיעים ברשימה לחוד מרמזת שהפריט הראשון, שעיקרו כאמור הוא קישורים טבעיים, כלל אינו מהווה חלק מהאלגוריתם של ‘פינגווין’. ואם אמנם זהו המצב, מה משמעותו של הפריט הראשון? חושבני שיתכן וגוגל בעצם אומרת בכך, שהסיגנאלים בהם היא משתמשת בכדי לזהות מזימות וספאם הקשורות בלינקים, מוסבים לשימוש בחלקים אחרים באלגוריתם הדרוג של גוגל. למשל, יתכן ובכדי לסיע בזהוי זנים נוספים של מזימות וספאם. ההתנסחות אינה בהירה דיה, מה שאמנם מאפיין את העדכונים החודשיים. (אני צופה בדמיוני בצוותי אכות החיפוש (search quality) והספאם (webspam) קוראים את תקצירי יחד עם הערותיכם ומגחכים בנסיוננו לפענח את מעשיהם).

 

כותרות דפים

חבר שלח לי מייל לפני כשבוע לערך, ושאל ‘מה נסגר עם גוגל’, שהסתבר שערכה ושינתה את כותרות דף האתר של החברה שלו בתוצאות החיפוש. ציינתי בתגובה שגוגל כבר התיחסה לכך לפני כחצי שנה בינואר, ושאין ברשותי מידע חדש. וכמה טעיתי… גוגל צינה בעדכון האחרון במאי שלושה שינויים בנוגע לתצוגת כותרות העמוד בתוצאות החיפוש:

 

תגובת ‘אלט’ כשכותרת דף HTML נקטעת. [שם קוד Tomwaits שם פרויקט Snippets] ברשותנו אלגוריתמים שפותחו בכדי להציג את כותרותיהן של התוצאות הטובות ביותר. שינוי זה יציג כותרת תכליתית יותר לתוצאות, כשהכותרת הנוכחית ארוכה עד כדי קטיעה. נעשה זאת אך ורק כשהכותרת החדשה והקצרה יותר מדויקת בדיוק ככותרת הראשונה.

 

שיפורי יעילות ביצירת כותרות חלופיות [שם קוד TopOf TheRock, שם פרויקט Snippets] .

עם שינוי זה שיפרנו את יעילות מערכות יצירת הכותרות, ותוצאתו חיסכון משמעותי בשימוש בזכרון cpu כמו גם השגת והצגת כותרות ממוקדות יותר בתוצאות החיפוש.

 

יעול צמצום עוגני הטקסטים הקבועים במסגרת הליך יצירת הכותרת החלופית. [שם קוד otisredding, שם פרויקט Snippets]. בהצגת כותרות בתוצאות החיפוש, אנו מעונמיינים להמנע מהעתקת הטקסטים הקבועים, שלא מתארים את העמוד במדויק, כגון ‘שוב אחורה Go Back’. שינוי זה מסיע בשיפור הכותרות בכך שהוא נמנע וחוסך שימוש מיותר בפיסות טקסט ‘אינדקסיקאליות’ אלה.

 

הפריט הראשון כאן הוא זה שחברי שאל עליו באותו מייל לפני כשבוע. עמודים שהכילו שתים עד שלוש מילות מפתח ארוכות בכותרת העמוד נערכו, וגוגל הציגה רק את בטוי המפתח הראשון בתוצאות החיפוש. זה נעשה באתר סחר נטי המוכר מוצרים שניתן לתאר בדרכים שונות; השיפור של גוגל ככל הנראה לא מחבב שימוש והצגה במספר בטויי ומילות מפתח בתוצאות החיפוש שלו.

 

רענון

עדין לא בטוחים שתוכן רענן ותוצאות חיפוש רעננות חשובות למנוע החיפוש של גוגל? אני די בטוח שכל עדכון חודשי שהשיקה גוגל, והיא החלה באלו כבר בנובמבר, כלל רכיב כלשהו הקשור לנסיון לרענן את תוצאות החיפוש. זכרו זאת. להלן ארבע השינויים מקושרי הרענון עליהם הוכרז כיום:

 

זהוי משופר של ארועים משמעותיים חדשים [שם פרויקט Freshness]. שינוי זה מסיע להבטיח שגוגל יכולה להשיב תוצאות רשת רעננות וחדשות בזמן אמת, שניות לאחר קרות הארוע המשמעותי.

 

דרוג פונקציות זורם ומשוכלל יותר לרעננות [שם קוד flsp, שם פרויקט Freshness]. שינוי זה מחליף מספר דרישות סף בהן נעשה שימוש לזהוי מסמכים חדשים עם פונקציות המשכיות נוספות.

 

זהוי משופר של חיפושים אחר תוכן חדש [שם קוד Pineapples, שם פרויקט freshness]. שינוי זה מציג מסווג- ממין חדש, המסיע בזהוי חיפושים שככל הנראה תרים אחר תוכן חדש.

 

שיפורים מפשטים ומקלים באלגוריתם החידוש והרענון [שם קוד febofu, שם פרויקט Freshness].

בחודש זה חשפנו פישוט באלגוריתמי החידוש והרענון שלנו, שיקלו להבין סיגנאלי תקלות בתוכנה ובכוון. בנוסף לכל האמור לעיל, קימים מספר פריטים הקשורים למנגנון ההשלמה האוטומטית של גוגל, ובכללם אחד שיציג מספר הצעות להשלמה אוטומטית כ’חיפושים קשורים’ בתוך עמוד תוצאות החיפוש עצמו, ופריט אחר שיכוון להפחית ‘השלמות פחותות ערך’ מההשלמה האוטומטית.

כמו כן תורו אחר מספר פריטים הקשורים לאופן ולתזמון, הכיצד והמתי, בהם מוצגות תוצאות הקשורות בחיפושי ספורט, כולל נסיון להציג תוצאות כאלו בתכיפות רבה יותר.

ולבסוף – הפריט הראשון שמופיע ברשימה של גוגל, מכונה ‘זהוי עמוק יותר של עמודים פרוצים’, מרמז שהודעות פריצה מוצגות כרגע בעמודים פנימיים ועמוקים יותר, ועשויים להעמידם בסכנה, ולא רק כאשר עמוד הבית URL מופיע בתוצאות החיפוש.  

 

 

מקור המאמר

 

 

https://searchengineland.com/googles-may-updates-inorganic-backlinks-page-titles-fresh-results-more-123951

 

נכתב ע”י  מאט מק-גי