איך למנוע ממתחרים לפרסם מודעות ממומנות על שם המותג שלכם

עולם השיווק, הפרסום וכמובן גם קידום האתרים הוא עולם מאוד תחרותי. התחרות לא מתנהלת  אך ורק בקידום האורגני, אלא גם בקידום הממומן. ידוע לכולם, כי המודעות האפקטיביות והמוצלחות ביותר הם אלו שמקבלות את העדיפות בנראות במנועי החיפוש. כך שכשכותבים מודעה, צריך לחשוב כמה פעמים על טקסט ומילים שיביאו לאחוזי הקלקה גבוהים. בגלל התחרות, נוצר מצב בו חברות מפרסמות על שמות מותגי מתחריהן. אם גיליתם שהמתחרים שלכם מפרסמים על שם החברה שלכם, יכול להיות מעוד שהם עוקפים אתכם על חשבונכם במודעות הממומנות.  דייוויד רודניצקי פרסם רשימת המלצות באתר Search Engine Land להתמודדות עם המצב.

 

לדבר עם המתחרים

 

אם אתם בקשר טוב עם המתחרים –  בקשו הפסקת אש. הסבירו להם את המצב והבהירו להם שאתם לא מסכימים שהם יפרסמו באמצעות המותג שלכם. בתמורה הבטיחו לעולם לא לפרסם בשם המותג שלהם. כדאי לתאם עם כמה שיותר מהמתחרים העיקריים שלא לקנות את מילות המפתח על שמות המותגים האחד של השני. כך שני הצדדים יוכלו לנהל תחרות הוגנת ולחסוך בהוצאות.

 

לשלוח את עורך הדין

 

אם אתם לא ביחסים טובים עם המתחרים, שילחו מכתב ובו איום בתביעה אם הם לא יפסיקו לפרסם על שם המותג שלכם. אם זה לא יעזור, בקשו מעורך הדין להגיע למשרדם ולהסביר להם את המצב. בסופו של דבר כבר היו מקרים בהן חברות נתבעו על פרסום מותגי מתחרים, כך שאל תחששו לקחת את המקרה לבית המשפט. 

 

שילחו בקשה למנועי החיפוש

 

למנועי החיפוש לא ממש איכפת מי מפרסם על איזו מילה. אבל אם הם יבינו שהמתחרים שלכם  מפרסמים על חשבונכם, ובכך עוברים על כללי המוסר הבלתי כתובים, סביר להניח מהם יאסרו על המתחרים לפרסם בשם המותג שלכם. גוגל היא חברה בעלת מוסר גבוה. לכן הסיכוי הוא מאוד גדול  שתקבלו את מבוקשכם זמן לא רב אחרי הפניה.

 

כתבו נספחים ארוכים יותר

 

נצלו עד למקסימום את כמות הטקסט שניתן להכניס למודעות הממומנות. כך תדחקו את המתחרים כלפי מטה ותגרמו למשמשים לגלול עוד כדי לראות מודעות נוספות. זה יפגע במתחרים ויגרום להם להתייאש.