איך לנתח ולשפר את האתר עם גוגל אנליטיקס

כדי לדעת עד כמה האתר שלכם מצליח, כמה אנשים נכנסים אליו ביום וכמה זמן הם שוהים בו, צריך לחבר אותו לגוגל אנליטיקס. בעזרתו תוכלו לנתח את האתר, לראות אילו חלקים כדאי לשפר בו או להוריד לגמרי, לראות מאיפה מגיעה התנועה לאתר ומה הן מילות המפתח שמביאות הכי הרבה כניסות. בעזרת גוגל אנליטיקס תוכלו ליעל את העבודה, לקבוע מטרות ולהפוך אתר כושל לאתר מצליח. כל בעל אתר וכל מקדם אתרים עובד עם גוגל אנליטיקס.

תנועת גולשים

באנליטיקס, כשאתם לוחצים על Reports, אתם יכולים לראות כמה אנשים נכנסו אליכם לאתר. אחוז הנטישה נותן לכן אינדיקציה על כמות האנשים שנכנסו לאתר ועזבו אותו מיד. אפשר לראות גם כמה אנשים נכנסו לכל דף. זמן שהייה ממוצע מראה כמה זמן אנשים נשארו באתר. בנוסף ניתן לראות כמה אחוז מהכניסות לאתר היו כניסות חדשות, כלומר משתמשים שלא היו באתר בעבר. חשוב לשפר את נתוני זמן הנטישה כי זה יכול לפגוע בדירוג האתר במנוע החיפוש. אם זמן הנטישה נמוך יכול להיות שהתוכן לא טוב, העיצוב לא יפה או ההיררכיה לא נכונה. גורמים אלו מבריחים גולשים מאתרים.

השוואת תקופות

אפשר להסיק מסקנות לטווח ארוך דרך האנליטיקס. דרך הגרפים בו תוכלו להשוות את מצב האתר בין חודשים שבועות וימים. כאשר אתם רואים ירידה בגרפים אתם צריכים לבדוק מה גרם לכך. יכול להיות שהבעיות אינן מהאתר. למשל אם יש לכם אתר שעוסק בנושא סקי, סביר להניח שבקיץ התנועה בו תרד באופן משמעותי ובחורף תעלה. יכול להיות שפתאום תראו צניחה חדה בכל הגרפים בעקבות סיבות פנימיות לאתר כמו תוכן כפול או תקלות. כך תוכלו לדעת מה בדיוק צריך לשפר באתר.

מקורות תנועה

מדד חשוב נוסף הוא מקורות התנועה לאתר. שם תוכלו לדעת מאיפה הגולשים מגיעים אליכם. למשל כמה אנשים מגיעים מהקלדת ה URL וכמה אנשים מגיעים מהפייסבוק. אפשר לראות את כל האתרים שהפנו אליכם לינק לא רק לאתר עצמו אלא גם לדפים פנימיים באתר.  כמו כן ניתן לראות כמה אנשים הגיעו דרך מנועי חיפוש כמו גוגל, יאהו ובינג. הנתונים מגיעים גם מהתוצאות האורגניות וגם מהתוצאות הממומנות. יכול להיות שתגלו כניסות מאתרים שמעולם לא ידעתם על קיומם. במצב כזה כדאי לעשות איתם שיתוף פעולה שיווקי.

מילות מפתח

אפשר גם לבדוק את יעילות מילות המפתח. למשל אם למילת מפתח יש אחוז נטישה גבוהה באתר סימן שהם לא מייצגות את התוכן שהגולש חיפש. ולכן צריך להחליף אותם. באותו האופן תוכלו לדעת מה הן מילות המפתח הטובות. ככל שאחוז הנטישה נמוך יותר כך המילה יותר יעילה ויותר אפקטיבית. אפשר להגדיר מטרות בגוגל אנליטיקס. למשל לקבל נתונים מתי בוצעה רכישה באתר או  מתי אנשים הגיעו לדף נחיתה מסוים.